През последните 6 години виждах много неща в БСП, които

...
През последните 6 години виждах много неща в БСП, които
Коментари Харесай

Кривата на Нинова показва ясно, че тя не е права

През последните 6 години виждах доста неща в Българска социалистическа партия, които одобрявах за процеси, за обстоятелства, които съществуват обективно и се възприемат от всички. Мислех си още, че хората, които се вълнуват от лявата концепция, взимат най-малко част от своите рационални решения на основата и на тези процеси и обстоятелства, както и на последствията, които рационално биха могли да се чакат от тях.

В тези моменти, в които аз наивно се лъжех, че нещо го има, когато си мислех, че това, което всички виждаме и разбираме по един метод, съществува, като че ли се случваше знамение. В тези мигове, най постоянно през екрана на тв приемника, при мен идваше другарката Нинова – загрижена за ориста ми, пламенна, вглъбена в детайлите на всяка тематика, която подхваща, делова, откровена. В тези моменти тя заявяваше с полурелигиозен жар, че истината е там, накъдето тя ни води, а не това, което виждаме и усещаме в действителния живот. Убеждавани бяхме, че всичко, което опонира на истината на другарката Нинова, не съществува; че вярата в нашата истина е наш проблем и наша уязвимост, че е срамна разкол, от която би трябвало да се очистим. Пречистването, излиза наяве, се случва най-бързо посредством усиленото упражняване на елементарна човешка нелепост, към което бяхме подтиквани. Виждах, че най-правоверни са тези, които не слагат това под подозрение, които са безкритични до степен на интелектуална импотентност.

Имаше хора, които с ненаситност се подложиха на това филтриране, и го изповядват и до през днешния ден. Но резултатите от последните избори ми дадоха мотив размисъл, само че и за доза оптимизъм за скорошна победа на здравия разсъдък над окултния социализъм, който Българска социалистическа партия практикуваше в последно време. В конфликта на нашата истина и истината на другарката Нинова на последните избори аз виждам шанса за появяването на достоверна лява партия, която да отбрани по почтен метод интереса на хората.

Тук към този момент става въпрос за числа, които желая да споделя. В тяхната цялост си мисля, че откривам математическа взаимозависимост, която на този стадий съм податлив да нарека „ Кривата на Нинова “.

За насочна точка в проучването си употребявам няколко обстоятелства, които, имам вяра, и другарката Нинова мъчно ще оспори сполучливо.

Април 2021 година – изборна интензивност 3.33 млн., от които 480 хиляди са за Българска социалистическа партия. Това прави 15.01%.

Юли 2021 година – изборна интензивност 2.78 млн., от които 365 хиляди са за Българска социалистическа партия. Това прави 13.39%. От тези 600 хиляди по-малко гласоподаватели очевидно към 17% са били гласоподаватели на Българска социалистическа партия.

Ноември 2021 година – изборна интензивност 2.67 млн., от които 267 хиляди са за Българска социалистическа партия. Това прави 10.21%. От тези 110 хиляди по-малко гласоподаватели очевидно към 90% са били гласоподаватели Българска социалистическа партия.

Октомври 2022 година – изборна интензивност 2.6 млн., от които 232 хиляди са за Българска социалистическа партия. Това прави 9.31%. От тези 70 хиляди по-малко гласоподаватели очевидно към 50% са от Българска социалистическа партия.

Считано от 04.04.2021 година до 02.10.2022 година, броят на хората, гласуващи за Българска социалистическа партия, понижава с резистентен ритъм от към 460 гласоподаватели дневно. При денонощие с дълготрайност от 24 часа това прави по към 18 индивида за час. За всеки час…

Пълна липса на информация за това каква част от тези 232 хиляди души, които са дали гласа си за Българска социалистическа партия, са нейни членове. И още: по какъв начин се е променял броят на членовете на партията през проучвания интервал.

Какво значи за мен горната цялост от безспорни обстоятелства, числа и дати? Описаната анамнеза се съчетава с забележими признаци, които се свеждат до следното:

Намалява линейно абсолютният брой гласоподаватели на БСП;

Намалява линейно относителният дял на гласуващите за Българска социалистическа партия от общия брой гласували;

Намаляването на гласовете за Българска социалистическа партия е непропорционално на намаляващата изборна активност;

Скоростта на упадъка на Българска социалистическа партия е обратно-пропорционален на острата публичната нужда от нова, достоверна, почтена и мощна лява партия.

Ако би трябвало да се изрази тази наклонност в координатна система, то тя би изглеждала като крива, която стартира от милион преди години, само че през днешния ден е клоняща към нула. Тенденцията наподобява непреодолима, което обрисува една много песимистична диагноза.

Тази безапелационна в своята образност крива в развиването на Българска социалистическа партия за последните години аз назовавам „ Кривата на Нинова “. Кривата на Нинова за мен демонстрира, че тя не е права.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР