През последните 30 години Русия не е била в по-добра

...
През последните 30 години Русия не е била в по-добра
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Русия e в най-силната си позиция за завземане на политически територии

През последните 30 години Русия не е била в по-добра обстановка от сегашната да получи нови политически територии и да сложи претенциите си. Предполагам, че срещата, която сега се организира в Женева, ще е епизод от желанието на съветския президент да усили политическото си въздействие, разяснява някогашният външен министър Ивайло Калфин пред " Светът и ние ".

" Странното е, че бъдещето на района към Русия, в това число Украйна, се разисква без самата Украйна и без Европейски Съюз, който е прилежащ на тази територия. Има тематики, които Русия и Съединени американски щати по традиция има да разискват. И Москва, и Вашингтон обичат да са водещи в интернационалните връзки. Няма по какъв начин да се реализира трайно единодушие без присъединяване на всички заинтригувани. Така че рано или късно Европа ще би трябвало да седне на масата на договаряния ", счита той.



Според Ивайло Калфин събитията в Казахстан нямат нищо общо с натрупващото се напълно съзнателно напрежение преди срещата Русия - Съединени американски щати. Русия се пробва да повиши залозите преди да седне на масата за договаряния. В момента вниманието на Русия е ориентирано към Украйна и там тя търси главните лостове, дружно с енергетиката, с цел да влияе върху позициите на Европейски Съюз и Съединени американски щати, изясни някогашният външен министър.

Той не чака Русия да нападне и да превземе Украйна. Това, което може да се чака, е поява на нови замразени спорове. Донецк и Луганск са претендентите за идващия замразен спор.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР