През последните 24 часа в Съединените щати от COVID-19 са

...
През последните 24 часа в Съединените щати от COVID-19 са
Коментари Харесай

САЩ регистрира почти 2000 починали от COVID-19 за денонощие, Ню Йорк задмина цяла Италия

През последните 24 часа в Съединените щати от COVID-19 са починали 1736 уши, което е най-високият % от началото на епидемията в страната, свидетелстват данните от университета Джонс Хопкинс. Предишният връх за смъртност бе подложен на 4 април, когато за един ден починаха 1344 души. Общият брой на жертвите на ковид в Съединени американски щати надвиши 12,7 хиляди души.

Най-голям брой смъртни случаи са в Ню Йорк (4009), който е център на епидемията в Съединени американски щати. Общо над 398 хиляди души са инфектирани от COVID-19 в Съединени американски щати, като в това време 22 хиляди пациенти съумяха да се възстановят и оздравеят.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи, че в огромните американски градове, където е най-трудна обстановката с пандемията от ковид, има признаци на усъвършенстване. В тази връзка той прикани всички американци да „ удвоят напъните си и да създадат всичко допустимо “, с цел да защитят себе си и цялото общество от вируса.

Математичски модел предвижда, че в Съединени американски щати ще починат 81 000 души от ковид. Цифрите към този момент няколко пъти се трансформират, откакто първоначално се говореше за над милион, по-късно общата численост на предстоящите жертви спадна до 250 000, съобщава bg-voice.com.

Заради физическото разграничаване и седенето по домовете на хората в този момент се чака да починат 81 000 души до август. Анализаторите считат, че ще са нужни малко под 141 000 болнични кревати, с цел да бъдат настанени инфектираните. Това е с към със 121 000 по-малко места в лечебните заведения, които черташе сметката. Математическият модел е направен от доктор Крисрофър Мъри от университета във Вашингтон. Той чака цифрите да се трансформират съгласно оценените всекидневно данни за новозаразени. Мъри още веднъж акцентира, че най-важното сега е изолацията и обществената отдалеченост.

Само Ню Йорк задмина през днешния ден Италия, като заяви за повече инфектирани от ковид и се подреди на второ място след Испания по данни на Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР