През последните 24 часа в региона имаше обилни валежи. Имаме

...
През последните 24 часа в региона имаше обилни валежи. Имаме
Коментари Харесай

Премиерът след потопа по Южното Черноморие: Хората вече са в безопасност

През последните 24 часа в района имаше значителни превалявания. Имаме подадени сигнали за трима изчезнали индивида и двама починали. Общият брой занапред ще се прецизира. Имаше информация за застрашени деца – те са в сигурност, по високите етажи. Това разяснява министър председателят Николай Денков за обстановката по Южното Черноморие след поройните дъждове в района.

„ Хората към този момент са в сигурност и няма блокирани. Електричеството е спряно, защото има заплаха от токови удари. Договорката е да бъде изчакано водата да се изтегли. Утре ще се подаде сигнал по кое време е безвредно токът да бъде пуснат ”, добави министър-председателят.

Денков моли през идващите 48 часа да не се влиза в нечистото и бурно море. Второ – водата в мрежата е нечиста поради преваляванията и по тази причина е належащо да се изчака да бъдат направени проби. Водата може да се употребява единствено за битови потребности. „ Очакваме доброволци, които пътуват насам. Молбата е всички те да минат през щаба в Царево, с цел да се знае кой какво прави ”, сподели още той.

Премиерът беше безапелационен, че в тази ситуация с наводнението става дума за извънредно количество превалявания, а не за непочистени корита на реките. „ Теренът е подобен, че като вали в огромни количества, се стича по билата и оттова реката си потегля по пътя и залива, докъдето стигне ”, посочи министър-председателят.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР