През последните 24 часа украинските сили са отблъснали руски атаки

...
През последните 24 часа украинските сили са отблъснали руски атаки
Коментари Харесай

Русия продължава настъплението си в Донецка област

През последните 24 часа украинските сили са отблъснали съветски офанзиви против 14 селища в региона на Бахмут, Донецка област. Разрушенията тук са явни. Киев заяви за съветски обстрел на цивилни обекти, измежду които болница в град Вовчанск, на север. Украинската войска допуска, че Русия готви нова масирана атака в дните към годишнината от нахлуването на силите си в Украйна на 24 февруари предходната година.
Руското навлизане в Украйна предизвиква неописуеми премеждия на украинския народ и има дълбоки световни последствия. Перспективите за мир не престават да понижават. Възможностите за по-нататъшна ескалация и кръвопролития нарастват. Опасявам се, че светът не се е запътил пипнешком към по-широка война. Опасявам се, че го прави с необятно отворени очи.
Антониу Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

Докато в Киев погребаха боец, умрял в боевете за Бахмут, на други фронтове се разпростират дейни бойни дейности.

Британското военно разузнаване счита, че съветските сили евентуално са се пробвали да възобновят главните си настъпателни интервенции от началото на януари тази година, като главната им цел е завладяването на частите от Донецка област, които са под контрола на Украйна.

Въпреки това продължава да е малко евентуално в границите на идващите няколко седмици Русия да успее да събере силите, които биха ѝ били нужни, с цел да повлияе значително на хода на войната, написа в ежедневната сводка на английското разузнаване.

Междувременно министърът на защитата на Русия предизвести, че изпращането на западни оръжия в Украйна интензивно въвлича НАТО в спора и това може да докара до „ непредвидимо равнище на ескалация “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР