През последните 24 часа сайтът на Българското национално радио 2

...
През последните 24 часа сайтът на Българското национално радио 2
Коментари Харесай

Кибератака! Хакери удариха няколко български сайтове през последното денонощие

През последните 24 часа уеб сайтът на Българското национално радио 2 пъти стана обект на хакерска офанзива, а достъпът до онлайн портала на БНР към момента е блокиран.
 
За повторно уеб сайтът на " 24 часа " също беше нападнат, предадоха от изданието.

 

Става въпрос за DDoS офанзива, потвърдиха специалисти, които се пробват от отблокират сиситемите. Това е същият тип офанзива,с която единствено преди дни бяха блокирани редица уеб сайтове на държавни институции.

 

 Първо спря да се отваря интернет страницата на президентството, а по-късно и някои от уеб страниците на министерства започнаха да се отварят постепенно или да не се зареждат. Часове бяха нужни, с цел да се възстановява работата на страниците, като имаше подготвеност да се реагира при нови офанзиви. Прокуратурата се самосезира.

 

От ГДБОП оповестиха, че при офанзивите няма нерегламентиран достъп до персонални данни. Отговорност за действието поеха съветските хакери KILLNET. Те оповестиха за блокирането на достъпа до уеб страниците на български институции с обява в Телеграм канала си.

 

" Получените сигнали са за офанзива вид DDoS - разпределителна офанзива за отвод от услуга, която е овладяна навреме ", потвърдиха и тогава от Министерството на електронното ръководство.

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР