През последните 24 часа са тествани 3614 души, от които

...
През последните 24 часа са тествани 3614 души, от които
Коментари Харесай

Според сръбски лекар страната е достигнала началото на края на епидемията, но е далече от края

През последните 24 часа са тествани 3614 души, от които 233 са позитивни или към 6,4 %, което довежда до общо 8275 доказани случая на ковид в Сърбия, съобщи на конференция членът на спешния щаб доктор Дария Кисич.
Общият брой на изследваните субекти към днешна дата в Сърбия е 67 917, като до момента са излекувани 1209 пациенти.
Хоспитализирани са 2 701 пациенти, 85 от които са сложени на респиратор с влошаваща се клинична картина.
Вирусът е умъртвил шест души, трима мъже и три дами през последните 24 часа, довеждайки общия брой на смъртните случаи до 162 (103 мъже и 59 жени) със смъртност от 1,96 %.
В 30 институции за обществена протекция и домове за възрастни хора позитивно са били тествани 564 от пребиваващите и 149 чиновници.
Според Горан Стеванович, шеф на Клиниката по инфекциозни заболявания в Белград, „ Сърбия е достигнала началото на края на епидемията, само че към момента сме надалеч от края “.
Д-р Дария Кисич показа тази оценка, само че също изпрати обръщение до сръбските жители да устоят още малко на ограниченията по време на идните първомайски празници.
„ Виждаме, че времето е хубаво, че сте затворени, че децата са полудели у дома, само че нашето експертно мнение, основано на доказателства и просвета, е да издържите малко повече, както преди, тъй като връщането към естествения живот подобен, какъвто беше, към момента не е мечтаният вид, към момента би трябвало да се издържи “, сподели Кисич
В Сърбия възбраната за придвижване от 18:00 до 5:00 сутринта е в действие от през днешния ден, а сръбското държавно управление разгласи, че възбраната за придвижване по първомайските празници ще продължи от четвъртък, 30 април от 18:00 до понеделник, 4 май до 5 часа сутринта.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР