През последните 24 часа от Кабул е евакуиран един български

...
През последните 24 часа от Кабул е евакуиран един български
Коментари Харесай

14 българи са напуснали Кабул |

През последните 24 часа от Кабул е евакуиран един български жител, който към този момент се намира на несъмнено и безвредно място. Така на този стадий 14 български жители са напуснали столицата на Афганистан, оповестява Министерството на външните работи.

" В изискванията на комплицирана и несигурна конюнктура евакуацията на българските жители от Кабул продължава да бъде непосреден приоритет. Министерството на външните работи поставя всички вероятни старания и оказва подпомагане, в това число посредством съдействие с интернационалните сътрудници, за евакуиране на сънародниците ни ", твърдят оттова.

Още петима български жители са поискали да изоставен Кабул.

От Министерство на външните работи твърдят, че поддържат непрекъсната връзка с четиримата български жители, които през последни дни чакат евакуация, наблюдават процеса на евакуиране и оказват нужната помощ. Днес министерството е било осведомено и за пети съотечественик, с който " сме в непрестанен контакт и оказваме подпомагане да напусне страната ".

" Консулът ни в Доха е в непрекъсната връзка както с българските жители, евакуирани там по-рано тази седмица от Кабул, по този начин и с катарските управляващи, с цел да могат сънародниците ни по-бързо да изоставен Катар. Днес катарските управляващи са дали единодушие това да стане с първия вероятен за тях самолетен полет, откакто показват отрицателен резултат от PCR тест за ковид. Той им е изработен на място в базата, където са настанени ", допълват от министерството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР