През последните 24 часа Италия е регистрирала 7 332 заразени

...
През последните 24 часа Италия е регистрирала 7 332 заразени
Коментари Харесай

Италия за пръв път от началото на COVID-19 пандемията с над 7000 заразени

През последните 24 часа Италия е записала 7 332 инфектирани с новия ковид (COVID-19), заяви министерството на опазването на здравето, като това е рекорден брой инфектирани в границите на денонощие от началото на епидемията в страната, отбелязва " Ройтерс ".

Вчера публично записаните инфектирани бяха 5 901 души.

Още 43 души са умряли през миналото денонощие против 41 души през вчерашния ден - доста по-малко, в сравнение с в разгара на епидемията в Италия през март и април, когато беше доближат дневният пик от над 900 жертви.

До през днешния ден най-високият брой новозаразени в границите на 24 часа беше регистриран на 21 март с 6 557 инфектирани. На същия ден умряха 793 души.

Въпреки че броят на умрелите за 24 часа в Италия остава релативно дребен, броят на хората в интензивни отделения непрестанно нараства. Днес те доближиха 539 души по отношение на 514 души през вчерашния ден, като за съпоставяне най-ниското равнище беше към 40 души през втората половина на юли.

Италия е първата страна в Европа, която е била наранена от COVID-19 и има втория максимален брой жертви на континента, с 36 289 смъртни случая от експлоадирането през февруари, съгласно формалните данни.

Благодарение на една от най-строгите блокировки в света, държавното управление съумя да овладее болестта до лятото.

Но инфекциите набъбнаха през последните няколко седмици и във вторник държавното управление наложи нови ограничавания за събиранията, заведенията за хранене, спорта и учебните действия.

Въпреки това Италия към момента записва доста по-малко ежедневни случаи от Франция, Испания и Англия.

Премиерът Джузепе Конте съобщи във вторник, че е решен да избегне нова генерална блокировка, тъкмо когато стопанската система се възвръща от последната.

Някои от най-изявените учени в страната обаче споделят, че затварянето на страната може да е единственият метод да се спре прекъсването на инфекциите.

" Мисля, че заключването по Коледа е реалистично, би ни разрешило да поправяме системата, да понижим предаването на вируси и да увеличим следенето на контактите ", сподели Андреа Кризанти, професор по микробиология от университета в Падуа, пред държавната телевизия RAI.

Патрицио Пецоти, епидемиолог от Висшия здравен институт в Италия, съобщи в изявление за всекидневник La Stampa, че чака 100 смъртни случая, свързани с Коронавирус дневно в границите на няколко седмици.

Италианските управляващи се пробват да покачат тестовия потенциал на фона на недоволствата от огромни опашки в центровете, а в сряда се следи нов връх за проби, извършени за 24 часа, на 152 196.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР