През последните 24 часа има движение от армията на Пригожин,

...
През последните 24 часа има движение от армията на Пригожин,
Коментари Харесай

След извънредното заседание в МС: За момента няма риск за България

„ През последните 24 часа има придвижване от армията на Пригожин, която се движи на север към Москва и се чака да дойде в подстъпите към града. Ситуацията е била разисквана с разследващите служби “, сподели министър председателят Николай Денков след изключителното съвещание на Министерски съвет поради напрежението в Русия.

„ Ясно е, че няма непосредствена заплаха за България или за жителите ѝ. Хората би трябвало да са спокойни. Няма нещо, което да е притеснително в този миг. Българите в Русия обсъдихме какви опасности има за тях, в случай че обстановката излезе от надзор “.

Министерство на външните работи е подхванало дейности в тази посока:

Следи се деликатно обстановката и ведомството ни е в контакт с Европейски Съюз и НАТО предвид на сигурността на нашите сънародници в Русия, сподели Мария Габриел.

Тя удостовери информацията, че страната има подготвеност да реагира при потребност. Габриел съобщи, че към този момент няма предпочитание от страна на българи или представители на дипломатическата ни работа да се изтеглят. Дежурни чиновници наблюдават обстановката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР