През последните 20 години над 60 обекта, собственост на Българския

...
През последните 20 години над 60 обекта, собственост на Българския
Коментари Харесай

За 33 години от БТС са откраднати и превърнати в частни резиденции и хотели над 300 хижи

През последните 20 години над 60 обекта, благосъстоятелност на Българския туристически съюз (БТС), са откраднати и приватизирани. По тази скица за 33 години от БТС са откраднати и превърнати в частни резиденции и хотели над 300 обекта, сподели Васил Николов, член на Управителния съвет (УС) на БТС, представен от Българска телеграфна агенция.

Хората, които са стопанисвали сходни обекти, скриват договорите си с БТС, вадят си нотариален акт по отминалост и стават притежатели. Това не е могло да стане без познание на членове на УС на БТС и на туристическите сдружения, уточни Васил Николов.

В новите контракти с хижарите има изискване, че хората могат да употребяват храната, която носят в раниците си, а освен да купуват такава от обекта. Договорите с хижарите се вършат с решение на БТС. При хижа " Христо Смирненски " е спазена процедурата за отдаване чартърен и хората, които са стопанисвали хижата, не са желали да сключат контракт с БТС. Нашата концепция, като нов екип на БТС, е да създадем нашите планини привлекателни, налични. Ще прекратим практиката обекти на БТС да се трансформират в хотели, мандри и кошари и в да тях обитават хора, които нямат нищо общо с туризма, сподели Венцислав Венев, ръководител на УС на БТС.

" Атаката против мен във връзка хижа " Христо Смирненски " е от човек, който през живота си не е виждал раница. Това е екскурзиант на бюро, който постоянно се явява по малките екрани, само че не е стъпвал в планината. " Балкантурист " е друг от планинския туризъм ", сподели още Венцислав Венев.

Договор за хижа " Христо Смирненски " има от октомври предходната година, само че по него не е плащано нищо. В момента няма законен собственик на хижата. Причината е, че се върви по скица за приватизация на обект на БТС, сподели Венев. Направихме мощна рекламна акция за тази хижа и я напълнихме за Коледа, Нова година и идващите празници. Наемът за хижата е 700 лв. на месец. Това е два-три по-малко от седмичния оборот по време на сезон, само че и тези пари не се дават. Причина да не се извършва договорът е, че дълги години БТС е бил аморфна организация от която всеки единствено е вземал, сподели Венев. Атаките против нас започнаха, тъй като прекратихме тази процедура, акцентира Венев.

Той съобщи, че хижа " Христо Смирненски " ще стане народен център за спортове навън.

БТС дава отговор освен за маркировките в планината, само че и за хижите. А хижите не могат да печелят, тъй като разноските за тях са доста огромни. Без поддръжката на страната не можем да реализираме задачите си, уточни Венцислав Венев.

Инфо: dir.bg

Тагове: БТС Васил Николов УС туристически хижи частни резиденции хотели кражба
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР