През последните 2-3 седмици обстановката в Александровска е много далече

...
През последните 2-3 седмици обстановката в Александровска е много далече
Коментари Харесай

Медик от Александровска: Ситуацията при нас е далеч от нормалната

През последните 2-3 седмици ситуацията в " Александровска " е доста надалеч от естествената, тъй като всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болничното заведение е пред банкрут.

Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Марин Георгиев, шеф на клиниката по урология в Александровска болница.
" Ние сме гръбнак на Медицинския университет ", разяснява по тематиката проф. Красимир Янев, началник на катедра " Урология ". На процедура главните катедри са в Александровска болница, образоваме над 4000 студенти, разяснява проф. Янев.

" Болно, тъжно и обидно е по този метод да се показва болничното заведение след толкоз работа, след толкоз подготвени лекари и специализанти. Ние сме " за " инспекция, само че дано тя да бъде осъществена по надлежния ред, без медиен звук ", добави още проф. Георгиев.

Даде още данни, че през последната година главните разноски са били за консумативи и лекарства, за ремонтни действия, контракти за поддръжка на инсталация и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на активността, обвързвана с COVID-19.

По думите на проф. Георгиев положението на Александровска болница е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят, само че в този момент лечебното заведение разполага с последно потомство инсталация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР