През последните 19 години Роджър Федерер сякаш бе абониран за

...
През последните 19 години Роджър Федерер сякаш бе абониран за
Коментари Харесай

За първи път в кариерата си: Рафаел Надал бе избран за Любимец на феновете

През последните 19 години Роджър Федерер като че ли бе абониран за премията " Любимец на почитателите ", която бива присъждана по традиция след края на всеки тенис сезон. Маестрото сложи връх, който надали в миналото ще бъде усъвършенстван, откакто от 2003-та до 2021-ва година бе избиран за победител. През актуалната година обаче швейцарецът постави завършек на професионалната си тенис кариера и не бе включен в листата с номинираните.

Така след гласоподаване от страна на тенис феновете в уеб страницата на АТР тазгодишната премия " Любимец на почитателите " завоюва Рафаел Надал. Той започва сезона по свръхестествен метод, записвайки 20 поредни победи и спечелвайки трофеите от Аустрелиън Оупън, Мелбърн и Акапулко, преди да загуби финала на Мастърса в Индиън Уелс. Няколко месеца по-късно Матадора подвигна своята 22-ра купа от Големия шлем на Ролан Гарос, само че това бяха и последните положителни седмици за него до края на годината, защото в идващите месеци испанецът бе придружен от травми, които му попречиха да бъде на оптималното си равнище.

" Изключително съм благополучен да получа премията " Любимец на почитателите " за 2022 година Чувството е ужасно. Не бих могъл да благодаря задоволително на почитателите освен за премията, само че и за поддръжката, която получавам във всеки един град по света, в който играя. Тази премия значи всичко за мен и нямам самообладание да споделим още положителни моменти през 2023 ", гласеше видеообръщението на рекордьора по трофеи от Шлема.

The fans love Rafa, and Rafa loves the fans ❤️ |
— ATP Tour (@atptour)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР