През последните 15 години срещу Пламен Русев има множество разследвания

...
През последните 15 години срещу Пламен Русев има множество разследвания
Коментари Харесай

Строителен бизнесмен е пратил в кома 32-годишен мъж в Бургас

През последните 15 години против Пламен Русев има голям брой следствия по най-различни обвинявания

Посред бял ден в центъра на Бургас на 27-ми ноември " оправданият " Пламен Русев, който е притежател и шеф на строителната компания " Ноубъл Хаус " ООД, нанесе ужасяващи удари в гърдите на 32-годишния Иван Ангелов, който изпадна в кома и сега се бори за живота си, съобщи кореспондентът на БГНЕС от Бургас.

През последните 15 години против Русев има голям брой следствия по най-различни обвинявания.

Прокурорът по делото Христо Колев призна, че той е " оправдан по право ". От документите на проверяващите излиза наяве, че част от следствията са прекъснати, тъй като пострадалите са отдръпнали обвиняванията си.

В момента Пламен Русев е упрекнат за нахлуване с нож. Във вторник след обяд Бургаският областен съд му наложи мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Прокурорът Колев означи, че има безапелационни доказателства, че е нанесен удар с нож, чието острие е 28 сантиметра. На потърпевшия 32-годишен Иван Ангелов са нанесени извънредно съществени провали, като е обиден неговият бял дроб, аортата на белия дроб и черния дроб, разясни прокурор Христо Колев. Според него Ангелов е жив, единствено и извънредно, с помощта на напъните на медицинските лица и методът, по който се е придвижил до болничното заведение, директно след удара. Иван Ангелов е изгубил четири литра кръв и сега е в кома.

Обвинението против Пламен Русев е за опит за ликвидиране по член 115 по отношение на член 118 от Наказателния кодекс, за който се планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост, посочи прокурор Христо Колев.

В същото време има следствие и против други две лица за които, би трябвало да се обясни каква е тяхната съпричастност към тежкото закононарушение. С оглед на продължаващото следствие прокурор Колев се въздържа от коментар дали и те също са престъпно проявени. Какъв е претекстът за осъщественото посягане с нож върху 32-годишния мъж също е въпрос, който ще се обяснява след това, защото самият потърпевш към момента е в кома, не може да бъде разпитан и да се чуе и неговата версия.

От обвиняването потвърдиха, че Русев има присъединяване в няколко компании, които се занимават със строителство. Една от тях е компанията " Ноубъл Хаус " ООД, която в последния интервал от време е разраснала строителната си активност в София и строи в съвсем всички столични квартали. От обвиняването подчертаха, че инспекцията се отнася и за всички свързани компании с лицата Пламен Русев и Ж.Л.Желев, който също е разследван от полицията и прокуратурата още през септември 2009 година.

В формалната информация на полицията в Бургас се споделя, че 32-годишният Иван Ангелов е бил атакуван и намушкан в гърдите в центъра на града, в региона на Новата поща, към 11:00 часа на 27 ноември 2022 година Ангелов бе откаран в Университетската болница в морския град, където му беше осъществена незабавна интервенция. Свидетели на нападението тогава описаха, че мъжете са имали и бухалки и са гонили потърпевшия, преди да се стигне до намушкването, а живеещите в центъра на Бургас са шокирани от бруталното нахлуване измежду бял ден.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР