През последните 15 години холандският музикант Джонатан Майер е дарил

...
През последните 15 години холандският музикант Джонатан Майер е дарил
Коментари Харесай

Cериен донор на сперма, който може да е баща над 500 деца, е съден заради риск от инцест

През последните 15 години холандският музикант Джонатан Майер е дарил спермата си на над 500 бъдещи родители в Холандия, предава британското издание The Telegraph.

В бъдеще обаче 41-годишният блондин няма да може да прави това, нито да обявява в медиите за другояче благородното си занятие.

Съдът в Хага му забрани да бъде повече " сериен донор на сперма " и в случай че Джонатан наруши възбраната, ще би трябвало да заплати санкция от 100 000 евро и да бъде един месец зад решетките.

Ищците се базират на холандски закон, съгласно който един донор не би трябвало да способства за раждането на повече от 25 деца, " разпределени “ в най-много 12 фамилии. 

По време на досъдебното произвеждане Окръжният арбитражен съд в Хага се снабди с документи и събра свидетелски показания, съгласно които Джонатан е татко на сред 550 и 600 здрави новородени.

Въпреки това, той постоянно и съзнателно е лъгал бъдещите родители за броя на децата, които към този момент са били родени с помощта на неговата помощ.

Например нюйоркчанка, разпитана през 2021 година, изясни на прокурора, че се е свързала с холандеца на специфичен уеб страница. Той я е убедил, че е доста непретенциозен донор единствено на няколко бездетни фамилии. Седмица по-късно тя идва в Амстердам, с цел да вземе доза сперма от него за 165 $.

" И всички тези родители в този момент са изправени пред обстоятелството, че децата им са част от голяма фамилна мрежа, със стотици полубратя и сестри “, споделиха магистратите в претекстовете на присъдата си.

Между другото, най-вече се опасяват, че големият брой деца, които имат полубратя и полусестри по целия свят, са изложени на риск от инцест с всички неподходящи последствия за тяхното здраве и душeвност.

" Следователно, в техен интерес е тази мрежа от родственици да не се уголемява повече “, споделя холандската Темида и постанови Джонатан да заплаща санкция от 100 000 евро за всяко продадено " семе “ оттук насетне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР