През последните 10 години той мълчаливо е изслушвал хронологията на

...
През последните 10 години той мълчаливо е изслушвал хронологията на
Коментари Харесай

Когато всеки ден си до жестоки престъпници, а ти плащат като на чистачка

През последните 10 години той безмълвно е изслушвал хронологията на жестоки закононарушения, самопризнанията на създателите им, обърканите разкази на очевидците, видял е болката на жертвите. Той е най-близо до подсъдимия, тъй като е негова работа в залата да има ред.

„ Ние конвоираме лица, които са за убийства, блудства, изнасилвания, за които един човешки живот, повече или по-малко, не е от значение”, споделя служителят на Главна дирекция „ Охрана” Николай Николов.

Годишно сред 30 и 40 хиляди конвоя се правят в страната, пресмята той. Опитите за бягство са 1 или 2. Затова споделя, че с сътрудниците му си правят работата добре. Затова е и афектиран.

Имали сме случаи, когато сме конвоирали отвън обитаемоте места, в които лице губи схващане, би трябвало да влезем вътре в профилирания автомобил, да му окажем помощ. Той е с заплаха за живота, гълта си езика и така… Ние не желаеме да ставаме богаташи, ние желаеме това, което ни се поставя по закон. Както се поставя на чиновниците в МВР”, изяснява той.

Николай ще остане на работа, даже и следващият митинг да не даде резултат. Защото за него е въпрос на чест, не на пари: „ Честта не храни, само че се надяваме, нека един ден някой се сети за нас”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР