През последните 10 години редица милиардери бяха въвлечени в публични

...
През последните 10 години редица милиардери бяха въвлечени в публични
Коментари Харесай

Най-големите скандали с милиардери през последното десетилетие СНИМКИ

През последните 10 години редица милиардери бяха въвлечени в обществени кавги, подбудени от персонални проблеми, бизнес каузи или даже федерални закононарушения.

От отразявания обстойно и нашироко в медиите скандал с Джефри Епстайн до падението на измамника Алън Станфорд, вижте 13 от най-откачените кавги с милиардери, които белязаха последното десетилетие.

През 2011 година 28-годишната другарка на Джордж Сорос заведе дело против него за 50 млн. $, потвърждавайки, че той отказал да й купи апартамент. Тогава Сорос беше на 80 години.



Снимка: Twitter

Адриана Фереир заведе дело против милиардера за нанесени прочувствени вреди, заявявайки, че той не е спазил обещанието си да й купи апартамент. Според Фереир Сорос заречен да й купи "апартамент фантазия " в Ню Йорк на стойност 1 995 000 $. Той го купил, само че за друга негова другарка.

Делото беше прекъснато през 2015 година

През 2012 година Алън Станфорд беше наказан и получи 110-годишна присъда, която би трябвало да излежи във федерален затвор за това, че е управлявал втората най-голяма финансова пирамида в историята на Съединени американски щати.



Според CNBC доста от жертвите на Станфорд са пенсионери, на които той обещавал „ сигурна инвестиция “, което утежнява още повече ситуацията му. Станфорд съумява да измами над 18 000 души.

Схемата, която отстъпва единствено пред тази на Бърни Мадоф, в последна сметка води до това, че вложителите губят 7 милиарда $, а доста от жертвите на Станфорд към момента не са си получили парите.

Президентът на веригата заведения за хранене за бързо хранене Chick-fil-A Дан Кати беше взет на прицел от LGBTQIA общността през 2012 година, откакто изрази поддръжката си за "традиционния брак. "



Chick-fil-A може би е най-известна с пилешките си сандвичи, само че е свързвана и с позицията си към правата на LGBTQIA общността.

През 2012 година Кати даде изявление, в което сподели, че има вяра в "библейското определение за семейство, " а точно, че бракът може да бъде единствено сред мъж и жена. Последва неодобрение и макар че Кати съобщи, че това са негови персонални визии, а не на компанията, някои деятели бойкотираха веригата заведения за хранене.

Френският магнат в областта на първокласните артикули Франсоа-Анри Пино беше замесен в скандал с детска прехрана дружно с някогашната си другарка Линда Еванджелиста през 2012 година



Снимка: YouTube

Пино, който е притежател на PPR и вторият най-богат човек във Франция, се забърка в скандал през 2012 година, откакто някогашната му другарка - супермоделът Линда Еванджелиста, настоя да й бъде изплатена детска прехрана, която по този начин и не получила.

Двамата изживяват къс романс, а синът им Аугустин се ражда през 2007 година Според правосъдните документи Еванджелиста упорствала за 46 000 $ месечна прехрана от Пино, с цел да покрива разноските си по развъждането на детето, които включвали обучение, защита и бавачка на цялостен работен ден.

Двамата след това се спогаждат, само че детайлности не са огласени.

През 2013 година колата на Жаклин Марс блъска различен автомобил, при което умира жена, а бременна губи бебето си.

Washington Post осведоми, че съгласно управляващите, Марс споделила на очевидец на мястото на случая, че заспала, до момента в който карала.

По това време Марс е втората най-богата жена в Съединени американски щати с персонално положение, оценено на 20.5 милиарда $. Богатството й сега възлиза на над 30 милиарда $. Марс се призна за отговорна, което й донесе лишаване на шофьорската брошура за шест месеца и санкция в размер на 2 500 $.

Айке Батиста, който преди време беше най-богатият човек в Бразилия с 30 милиарда $, изгуби по-голямата част от благосъстоянието си, когато неговата петролна компания OGX банкрутира през 2013 година



През 2012 година положението на Батиста възлизаше на 30 милиарда $, с което той беше седмият най-богат човек в света.

Когато обаче компанията на Батиста се сблъска с проблеми, а бразилската стопанска система потегли надолу, милиардерът подаде заявление за банкрут през 2013 година След като управляващите започнаха следствие на водещите компании в Бразилия, те повдигнаха на Батиста обвиняване за пране на пари и корупция през януари 2017 година

През юли 2018 година той беше наказан на 30 години затвор за това, че е подкупил някогашния губернатор на Рио де Жанейро Серджо Кабрал.

Италианският медиен магнат и някогашен министър председател Силвио Берлускони беше наказан по обвинявания за секс с малолетна продажница през 2013 година



Срещу него бяха повдигнати и обвинявания в корист с власт. Те след това отпаднаха, откакто той апелира.

Скандалите обаче продължиха да преследват милиардера. През 2013 година Берлускони беше наказан на четири години затвор за данъчни измами. Освен това му беше наложена огромна санкция и му беше неразрешено да заема обществени длъжности. Въпреки всичко той съумя да избегне пандиза.

Елизабет Холмс изпадна в недружелюбност, откакто стана ясно, че нейният медицински стартъп Theranos не е всичко, което тя твърдеше, че е.



Снимка: Twitter

Холмс в миналото беше считана за изгряваща звезда в Силициевата котловина. Нейният стартъп за кръвни проучвания Theranos притегли внимание при започване на новия век като въодушевяваща капиталова опция с обещания да направи гражданска война в кръвните проби.

До края на 2004 година компанията беше набрала близо 6 млн. $ от частни вложители. До 2015 година тя към този момент оглавяваше класацията на Forbes на най-богатите дами в Съединени американски щати, които не са наследили благосъстоянието си, с персонално положение, оценено на 4.5 милиарда $.

След като обаче се появиха подозрения по отношение на технологията на Theranos, нещата за компанията потеглиха надолу.

До ноември 2015 година Theranos беше изгубила двата си съществени колегата в лицето на Safeway и Walgreens. След голям брой правосъдни каузи, уволнения и обвинявания, че Холмс в действителност е осъществявала една голяма машинация, Theranos прекрати активност през спетември 2018 година

Срещу Холмс бяха повдигнати обвинявания в машинация, а делото против нея се чака да заппочне през август 2020 година В момента положението на Холмс се прави оценка на 0 $, съгласно Forbes.

Хенри Т. Никълъс Трети, съосновател на Broadcom, беше упрекнат в трафик и владеене на опиати през 2018 година

Никълъс и обвинената дружно с него Ашли Фарго се разминаха със пандиза, откакто се признаха за отговорни по обвиняване за владеене на опиати през 2018 година Пет други обвинявания за трафик на опиати пък бяха свалени.

През 2018 година Кайли Дженър беше оповестена за най-младия милиардер, който е натрупал благосъстоянието си самичък. Някои хора обаче имаха проблем с това Дженър, която към този момент беше известен предриемач в областта на козметиката, да бъде определяна като "човек, който е натрупал благосъстоянието си самичък. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР