През последните 10 години повече от 25 хиляди лекари са

...
През последните 10 години повече от 25 хиляди лекари са
Коментари Харесай

Над 25 хил. лекари са напуснали Румъния през последните 10 години

През последните 10 години повече от 25 хиляди лекари са напуснали Румъния. Това заяви министърът на опазването на здравето Виктор Костаке съобщи в ефира на локалния ефирен канал Digi24, съобщи организация Фокус.
По неговите думи даже нарастването на заплатите в сферата не може да върне медиците да работят в родината си, а по-голям фактор за завръщането им би било подобряването на изискванията за работа.
„ Трябва да издигнем нашата инфраструктура на европейско равнище, изключително за пациентите “, съобщи Костаке, като добави, че Министерството на здравеопазването към този момент има такива планове.
В кратковременен и средносрочен проект той разгласи, че до юни идната година са предопределени 170 млн. евро за съоръжение и възобновяване на лечебните заведения.
Първоначално лявоцентристкото държавно управление твърдеше, че ще построи осем районни лечебни заведения с европейски средства, по-късно посредством публично-частни партньорства, само че в последна сметка плановете останаха единствено на хартия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР