През последните 10 години китайски компании са изградили в Африка

...
През последните 10 години китайски компании са изградили в Африка
Коментари Харесай

Китай и Африка са партньори по пътя към модернизация

През последните 10 години китайски компании са построили в Африка 6000 км железопътни линии, 6000 км пътища и автомагистрали, 80 електроцентрали и други значими планове, които – по думите на ръководителя Си Дзинпин в Йоханесбург – демонстрират, че „ Китай върви дружно с африканските страни по пътя към модернизацията “.

Китай и Африка поддържат обичайно другарство, политическо доверие и взаимноизгодно търговско-икономическо съдействие и е разумно да бъдат сътрудници с общ блян към взаимното развиване.

Африканските страни неведнъж са се обръщали към китайския опит в модернизацията и са показвали предпочитание и подготвеност да се възползват от него. „ Африканските страни и Китай могат да споделят взаимно опита си “, сподели Рахмантала Осман, представител на Африканския съюз в Китай.

В продължение на доста години Китай поддържа африканските страни в напъните им да се модернизират и развиват независимо. По време на форума „ Китай – Африка “ в ЮАР китайският водач показа три начинания в поддръжка на индустриализацията, развиването на модерно селско стопанство в Африка и за образование на експерти. Тези начинания дават отговор на упованията на Африка и ще допринесат за усилване на качествата ѝ за независимо развиване, както и за интеграцията и модернизацията на страните на континента.

Занапред Китай ще продължи да поддържа Африка да има по-голям глас в интернационалните каузи, да стане пълновръстен член на Г-20 и да взе участие в промяната на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Пекин ще упорства африканските страни да имат по-широко право на глас и в многостранните финансови институции.

Китай е подготвен да върви дружно с Африка по пътя на модернизацията, към взаимно създаване на общественост на споделена орис и по-добро бъдеще.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР