През последните 10 години интересът към МВР се засили по

...
През последните 10 години интересът към МВР се засили по
Коментари Харесай

Чисти ли се МВР от гнилите ябълки?

През последните 10 години ползата към Министерство на вътрешните работи се ускори по ред аргументи, една от тях е поради реакцията към престъпността, изясни проф. Николай Радулов - служител на реда, професор и основен секретар на вътрешното министерство по време на държавното управление на Иван Костов, в предаването „ Тази неделя” по бТВ.

По думите му Министерство на вътрешните работи не се оправя добре с предоставената му работа, като за това има доста справедливи и субективни фактори и виновността не е единствено на Министерство на вътрешните работи, съгласно професора.

Работата шеф на районно ръководство в София е една от най-главоболните, сподели проф. Николай Радулов.

„ От една страна той не е политическа персона, само че друга страна е лицето, което е добре познато в региона. СДРВ работи от години с 15-20% недокомплект. Това значи, че на раменете на началника на Районното се струпват задания, които си опонират. Трябва да се показа полицейско наличие някъде, а опциите за това са доста дребни. Работят под мощен стрес, когато се загуби надзор е допустимо човек да не издържи на натоварването”, изясни Радулов.

Вчера с дициплинарно уволняване бе застрашен шефът на 6 РПУ в София откакто стана ясно, че той е буйствал в заведение, а по-късно се е качил на колата си и при инспекция е отказал проба за алкохол. След абсурда Петър Василев напуснал заведението с персоналната си кола, само че бил спрян за инспекция от пътна полиция.

След случая на Василев е формиран акт - колата му е свалена от регистрация, санкцията му е 2000 лв., а книжката му е взета за 2 години.

"Може да е бил доста добър в работата си, само че всичко това се нулира, тъй като в дни, в които имаме по 10-15 души убити по пътищата от произшествия, в това число и поради приложимост на алкохол и неспазване на правилника, това нещо ни се показва от шеф на РПУ в центъра на София ", разяснява още проф. Николай Радулов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР