През последната седмица здравните власти са регистрирали значителен спад на

...
През последната седмица здравните власти са регистрирали значителен спад на
Коментари Харесай

Почти половината страна е в червената COVID зона, спадът на заболеваемостта продължава

През последната седмица здравните управляващи са записали забележителен спад на заболеваемостта от COVID-19 в страната и близо половината от нея към този момент е в така наречен алена зона, където новите инфектирани за интервал от две седмици са сред 250 и 500 души на 100 хиляди население.

Освен това към този момент няма области в страната, където заболеваемостта да е над 1000 души на 100 хиляди население, както бе, като с това имаше региони с нови инфектирани двойно над най-тревожния предел от 500 души на 100 хиляди население. Това сочи на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), основан на данните от до неделя (21 ноември).

Въпреки че спадът в заболеваемостта е забележителен, шестнайсет области в страната остават в така наречен тъмночервена зона, където записаните нови инфектирани са над 500 души на 100 хиляди население. Областите с най-висока заболеваемост са: Враца (886 души на 100 хиляди население), Перник (800 души на 100 хиляди население), Кюстендил (765 души на 100 хиляди население), Габрово (761 души на 100 хиляди население).

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР