През последната седмица стана ясно, че цените на газа ще

...
През последната седмица стана ясно, че цените на газа ще
Коментари Харесай

Нови цени на газа и парното: С колко ще се повишат разходите ни през зимата?

През последната седмица стана ясно, че цените на газа ще порастват, а с тях и цената на парното. Синдикатите пресметнаха, че с следващото нарастване всеки месец сметките ни за парно ще набъбват приблизително с по 24 лева, и то за живеещите в гарсониера. Вече се усили и цената на хляба, на застраховка " Гражданска отговорност ", както и на други артикули и услуги. За 61% от софиянците цената на парното ще скочи с 8%.
“Имаме съществено нарастване на приходите през последните години при една много ниска инфлация. Такива са данните, а и това мислят хората. Приближаваме към средноевропейските равнища на съответствие приходи по отношение на цени “, разяснява в ефира на Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров. “Делът за разноските за жилище в бюджета на бедните семейства е значителен. В богатите семейства той е към 10%. Тоест понижава като дял от общите разноски, защото отчитаме напредък на общия приход “, добави още Димитров. Той показа, че, за жалост, 75% от всички семейства живеят с незадоволително средства за месеца.
“Цените са сигнал, те са механизъм в стопанската система. Когато се опитваме да ги контролираме, те стопират да играят тази функционалност. За множеството хора в България нарастване на хляба с 10 стотинки няма да промени фамилния им бюджет “, сподели от своя страна икономистът Лъчезар Богданов. Той добави, че огромна част от най-бедните хора в действителност са безработни, 2/3 от тях са хора с главно обучение.
Президентът на КНСБ смята от своя страна, че нарастването на цените на тока може да докара до неодобрение и митинги на жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР