През последната седмица пловдивски общопрактикуващи лекари загубиха битката с COVID-19.

...
През последната седмица пловдивски общопрактикуващи лекари загубиха битката с COVID-19.
Коментари Харесай

Какво трябва да правят хората, чиито личен лекар е починал от COVID-19?

През последната седмица пловдивски общопрактикуващи лекари изгубиха борбата с COVID-19.

4 фамилни лекари от Пловдивска област са умряли от COVID-19, а в цялата страна - 15. Починалият доктор незабавно бива премахнат от регистрите, пациентите му сами би трябвало да намерят различен персонален доктор, това не става автоматизирано.

Регистрацията на нов общопрактикуващ доктор лишава сред 4 и 6 месеца, с цел да поеме лекуване на пациенти, изясни ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари доктор Костадин Сотиров.

Няма опция нает или заместващ доктор да поеме практиката на умрелия сътрудник, би трябвало да премине през цялата процедура на регистрация.

"Всеки общопрактикуващ доктор се грижи приблизително за към 19 пациенти с потвърден позитивен PCR тест в домашно лекуване, само че това са единствено една четвърт може би от болните от Коронавирус, другите са такива, които са с антигенен тест, те са толкоз, може би повече и два пъти по толкоз са тези, които не желаят да създадат никакъв тест, само че имат типична клинична картина като за Коронавирус. Ние не можем да ги задължим да създадат ", уточни доктор Сотиров.

Заболяването е всеобщо, съвсем всеки, който има признаци за остро инфекциозно заболяване и си направи тест, той излиза позитивен. Така се оказва, че един доктор в страната се грижи за към 50-60 заболели от Коронавирус сега.



Натоварването на персоналните лекари е даже по-голямо от това, което е в Коронавирус секторите в лечебните заведения.

При случаи, когато общопрактикуващият ви доктор е умрял, а вие се нуждаете от болничен лист и сте в карантина, при в този момент настоящите разпореждания никой не може да ви издаде подобен, изясни ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР