През последната седмица някои от най-големите компании в света на

...
През последната седмица някои от най-големите компании в света на
Коментари Харесай

Xiaomi Mix Fold 2 - по-тънък и енергоефективен

През последната седмица някои от най-големите компании в света на смарт телефоните показаха най-новите си сгъваеми модели.
 Samsung Galaxy Z Flip4 и Samsung Galaxy Z Fold4 - всичко за най-новите сгъваеми смарт телефони и на каква цена ще бъдат в България
Galaxy Z Flip4 и Z Fold4 - най-мощните и красиви смарт телефони на Samsung досега

По-здрави и още по-функционални

Сред тях бе и Xiaomi, която сподели второто си потомство сгъваем телефон в лицето на супертънкия Mix Fold 2.

Телефонът е с дебелина от единствено 5.4 милиметра, когато е отворен и 11.2 милиметра в затворено състояние, за което съществена роля има усъвършенстваната капковидна панта.
 Снимка 584169

От Xiaomi са решили да понижат потенциала на батерията и да заложат на енергоефективни съставни елементи.

Основният екран да вземем за пример е основан на Samsung Eco OLED панел с диагонал от 8.02 инча и резолюция от 2016 х 1914 пиксела.
 Снимка 584170

Външният екран е с размер от 5.56 инча и резолюция от 2520 х 1080 пиксела, като и двата екрана са с опреснителна периодичност до 120Hz и поддържат HDR10+.

На гърба на устройството има тройна камера с основен 50-мегапикселов датчик с оптична стабилизация, 13-мегапикселов датчик с обектив с необятен обсег и осем-мегапикселова камера за дълбочина.

Камерата е създадена взаимно с Leica и печели от автоматизиран фокус с изкуствен интелект.
 Снимка 584168

Селфи камерата е с 20 мегапиксела, само че главната камера също може да се употребява за селфи фотоси, когато телефонът е отворен.

Както и останалите сгъваеми модели, показани в последните дни, Mix Fold 2 също залага на чипсет Snapdragon 8+ Gen 1, който би трябвало да е щадящ за батерията, която този път е с 4500mAh.
 Снимка 584167

Телефонът поддържа зареждане с до 67 вата, при което са нужни единствено 40 минути за реализиране на заряд от нула до 100%.
 Motorola Razr 2022 и всичко за новия сгъваем смарт телефон
Новият Motorola Razr - премиум осъществяване на приятна цена

С някои основни подобрения

В Китай цената на Xiaomi Mix Fold 2 стартира от 1340 $ за настройка с 12GB RAM/256GB вградена памет, като към този момент не е ясно по кое време моделът ще доближи западните пазари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР