„През последната седмица коронавирусът започва да прилича на това, от

...
„През последната седмица коронавирусът започва да прилича на това, от
Коментари Харесай

Бил Гейтс дава 100 млн. долара за борба с коронавируса

„ През последната седмица коронавирусът стартира да наподобява на това, от което се страхувахме - вирус, който се случва един път на век. Все отново се надявам, че няма да е доста неприятна зараза, само че до момента в който не знаем повече, би трябвало да приемем, че ще е по този начин “, написа милиардерът и съосновател на Microsoft Бил Гейтс в публикация, оповестена в петък в The New Magazine. В нея той изяснява за какво вижда ковид като съществена опасност.

„ Първо, с изключение на по-възрастните хора, които към този момент имат здравословни проблеми, здравите възрастни също могат да умрат от него. Публикуваните до момента данни сочат, че вирусът има смъртност от към 1 %, което го прави доста по-опасен от типичния сезонен грип “, написа Гейтс.

Като друга причина Гейтс показва обстоятелството, че коронавирусът се предава доста бързо и елементарно.

"Средно един инфектиран човек популяризира вируса на двама или трима други хора - експоненциален ритъм на напредък ", изяснява милиардерът.

Той моли към международните водачи да оказват помощ за понижаване на разпространяването на вируса. Гейтс също по този начин прикани по-развитите страни да оказват помощ на бедните да се приготвят за пандемия.

Освен това на 5 февруари милиардерът разгласи, че неговата Фондация "Бил и Мелинда Гейтс " ще подари 100 милиона $ за намиране на лекарство и тестване на вируса, като се надява да помогне на по-бедната част от популацията на света.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР