През последната година в страната имаше три пъти парламентарни и

...
През последната година в страната имаше три пъти парламентарни и
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Дано след разпадането на коалицията премиерът не пренебрегне мнението на другите партии за РСМ

" През последната година в страната имаше три пъти парламентарни и два пъти президентски избори - не ни ли се коства, че хората се измориха? За страдание доверието в политическата класа пада от ден на ден няма институция, която да не пострада ". Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в " Панорама ".

Тя дефинира палежа на културния център в Битоля като следващия резултат от антибългарската политика. Вицепрезидентът съобщи, че до момента не е виждала така наречен френско предложение по отношение на българското несъгласие против Северна Македония.

" То не е оповестено на никое място, не е план в нито един документ, който занапред да се гледа на европейско равнище. Това което е по-неприятно, че за предложение научаваме от външния министър на РСМ Буяр Османи, а не от българските управляващи. Това е първият сериозен сигнал че сякаш има боязън а се показа пред българското общество това, което френският президент предлага. "

Тя изрази безпокойство разривът в обединението да не накара премиера да анулира ветото за Северна Македония

" Дано не стане по този начин, че разваляйки връзките в обединението, министър-председателят да реши да пренебрегне мнението на останалите партии в обединението и да се опита да анулира ветото ".

По думите ѝ за всички решения в Европейския съюз има напън под някаква форма и е обикновено Съюзът да желае да реализира този резултат, изключително в този момент, по време на френското европредседателство.

" Има неразбиране измежду нашите европейски сътрудници за какво България по този начин реагира, защото пролетта 2020 ние официално дадохме своето " да " за разширението на Европейски Съюз. Беше направена една основна неточност есента на 2019 година, когато точно Франция постави политическото несъгласие върху по-нататъшно разширение на Европейски Съюз. Ое тогава България, съгласявайки се с това, че би трябвало да изменена процедурата, трябваше да съобщи совите искания и по отношение на контракта, който не се извършва, и всички останали спомагателни условия. За страдание тогава България премълча ", съобщи вицепрезидентът.

Йотова разяснява още, че преди да се стигне до нови избори, правитеството и Народното събрание би трябвало да свършат направени няколко доста значими неща:

" Позволих си да подскажа на министър-председателя, че би трябвало да се обърне към всички политически партии в Народното събрание, към управленията на всички парламентарни групи, с цел да обезпечи оня толкоз нужен за страната най-малко до края на този месец "

По думите ѝ актуализацията на бюджета е най-належаща, а вчерашното решение на бюджетната комисия е било неприятен сигнал.

" Тези пари трябват на хората, трябват на най-уязвимите и най-бедните, трябват и на българските общини, тъй като част от тях са пред банкрут. Всякакви други сметки, схеми, игри, предизборна акция - всичко това би трябвало да оставим за малко по-нататък и в този момент с народен консенсус да бъдат взети тези решения и освен в името да бъдат взети официално, а в действителност да бъдат работещи, да ни приготвят за идващия сезон със ужасно доста незнайни ", сподели Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР