През последната година работата на главните съдии в тениса бе

...
През последната година работата на главните съдии в тениса бе
Коментари Харесай

Птиците ли гледаш?: Шарди поиска смяна на съдийка заради най-голямата грешка в турнира

През последната година работата на основните съдии в тениса бе доста облекчена с въвеждането на електронна система, която мигновено отсъжда дали топката е излязла отвън очертанията на полето, или не. Въпреки това обаче арбитрите са длъжни да наблюдават за естественото протичане на играта, какъвто обаче не бе казусът по-рано през днешния ден съгласно Жереми Шарди.

Френският деец, който получи отрицателна реакция от ваксина против COVID-19 през лятото на 2021-ва и бе отвън корта в продължение на цели 16 месеца поради това, се завърна в игра във вторник, когато завоюва откриващия си дуел против Даниел Елахи Галан. Във втори кръг обаче той не успя да запише втори следващ триумф и отстъпи на Даниел Еванс с 4:6 4:6 1:6, само че не това бе най-интересното от мача.

В първия сет играта бе спряна за интервал от близо 10 минути, в които Шарди търсеше правата си след съдийска неточност. По време на разиграването при резултат 3:3 и точка за пробив в интерес на противника топката от джоба на 35-годишния играч пада на корта, след което форхендът на французина се спря в мрежата. Съдията Мириам Блей обаче съобщи за това едвам след края на точката и разгласи повторение на разиграването.

Въпросното решение не се хареса на британеца, който изиска точката да му бъде присъдена автоматизирано, защото не е бил повлиян от случилото се. Блей не се поколеба и се съгласи с желанието на Еванс, обявявайки завършек на гейма. 

Бившият №25 в света се обърна към Блей с думите: " Никога през живота си не съм виждал сходно нещо. Играя от 20 години и няма по-лош арбитър от теб. Няма. Ти очевидно не виждаш топката. Ударих форхенд от единия ъгъл на корта, топката падна, минаха 5 секунди, до момента в който стигна до другата страна, а ти за цялото това време даже не си видяла, че има паднала топка. Какво гледаш? Птиците в небето ли? В публиката ли гледаш? Това е най-голямата неточност в турнира ".

Впоследствие Шарди пожела интервенция на супервайзъра и помоли Блей да го попита дали е допустимо да бъде сменена, защото той " въобще няма доверие в нея ". В последна сметка настояванията на ветерана не бяха задоволени и след 10-минутен спор пробивът за Еванс бе факт.

Chardy and Evans lock horns over unclear tennis rule.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР