През последната година, добивът на криптовалути осигури рекордни показатели за

...
През последната година, добивът на криптовалути осигури рекордни показатели за
Коментари Харесай

Анализатори прогнозират значителен спад в търсенето на графични карти от страна на майнерите

През последната година, добивът на криптовалути обезпечи рекордни индикатори за облага както на производителите на графични карти, по този начин и на двата разработчика на графични процесори. Изглежда обаче, че златните времена за AMD и Nvidia може да завършат през идващите няколко месеца.

Както оповестяват специалистите от Susquehanna Financial, няколко компании се доближават до приключването на работата си над профилираните ASIC микрочипове, които в пъти ще понижат актуалността на графичните ускорители измежду „киберзлатотърсачите“.

„По време на нашите пътувания до Азия предходната седмица потвърдихме, че Bitmain към този момент е завършила работата си над ASIC за рандеман на криптовалутата Ethereum и има намерение да стартира доставките през второто тримесечие — сподели анализаторът Кристофър Роланд. — Въпреки, че Bitmain е най-големият производител на ASIC към днешна дата и първият, който ще излезе на пазара с посочения артикул, ние научихме, че най-малко още три компании са заети с създаването на Ethereum ASIC“.

Според анализаторите, сега към 20% от всички карти, основани на графичните процесори на AMD ще попаднат в ръцете на „киберзлатотърсачите“, занимаващи се с добива на Ethereum, до момента в който при видеоускорителите Nvidia GeForce, този % е едвам 10%. В тази връзка, след стартирането на профилираните микрочипове, продуктите от серията Radeon RX би трябвало да поевтинеят, което сигурно ще усили известността им измежду геймърите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР