През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще

...
През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще
Коментари Харесай

Почивните дни поднасят порция януарско време със сняг и температури до -10 градуса

" През почивните дни ще се спуска по-студен въздух. Снеговалежи ще се следят и през почивните дни, изключително в Западна България. Минималните температури ще падат до -10, -11, а оптималните ще се движат в границите на 1 до 5-6 градуса. Това са си януарски температури ", уточни синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран ".

По думите му, макар ниските температури пролетта дава сериозна поръчка за себе си.

" На Балканите ще бъде по-студено, а в Централна Европа температурите ще бъдат по-високи. София ще бъде най-студената балканска столица с температури от порядъка на 1 до 3 градуса през почивните дни ", съобщи синоптикът.

Той уточни, че в неделя ще има повече слънце и ще бъде по-подходящият ден за туристите, които ще желаят да се приближат до планината, само че би трябвало да внимават с оборудването, тъй като ще има лавинна заплаха.

" Чувствителното стопляне стартира в сряда. Температурите от 3 до 9 градуса ще се повишат до 11-17 градуса. Астрономическата пролет ще настъпи с превалявания. Ще има едно захлаждане, което ще ни наведе на мисълта, че пролетта малко ще се забави ", сподели още Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

" Истинската пролет ще настъпи след 25 март ", добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР