През почивните дни проф. Габровски финализира списъка с кандидатите за

...
През почивните дни проф. Габровски финализира списъка с кандидатите за
Коментари Харесай

Добрев, ГЕРБ: Не канибалстваме в другите парламентарни групи

" През почивните дни проф. Габровски завърши листата с претендентите за министри, които би трябвало да обявим на следващия ден. Самото гласоподаване евентуално ще бъде в сряда “, сподели още Добрев пред bTV. Той посочи също по този начин, че проф. Николай Габровски самичък се пробва да си обезпечи поддръжка, само че го прави посредством обществени срещи в Народното събрания, за разлика от предходните ръководещи, които са се опитвали да си пазарят депутати.

 

" Ние не канибалстваме в другите парламентарни групи – по този начин, както се случваше преди “, съобщи още той. Добрев напомни, че партията " ИТН “ безусловно се е разцепила " след срещи по някакви жилища “. " Купуваха се депутати, обещаваха се места в листите и по този начин нататък “, добави той.

Бившият министър на стопанската система призна, че не е оптимист, че първият мандат за кабинет ще мине пред Народното събрания. Той отхвърли членове на ГЕРБ да са се срещали с депутати от други парламентарни групи през почивните дни, с цел да обезпечат поддръжка за проф. Габровски. Това щяло да се види в сряда по време на гласуването. Тези, които са декларирали изрично, че няма да поддържат кабинета " Габровски “, са 125.

" Надявам се състава на този кабинет да остане съвсем неизменен за третия мандат, тъй като единственият вероятен вид, да имаме държавно управление на този стадий, е в него да влизат единствено специалисти, а не политически обвързани лица “, разяснява още Добрев.

Според него, в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, сигурно ГЕБР няма да го поддържа. Ако отиде при " Демократична България “, всичко щяло да зависи от тяхната позиция и предпочитание за поддръжка на експертен кабинет.

" През последните дни в общественото пространство излезе едно име – това на Драгомир Заков, който се спряга за външен министър в държавното управление на проф. Габровски. Аз нито мога да го потвърдя, нито да го отрека. Но ще ми бъде доста забавно, в случай че това е правилно, по какъв начин ще гласоподават в сряда сътрудниците от " Продължаваме промяната “, тъй като в случай че те не го поддържат, очевидно имат потребност от психиатър. Не може март месец да предложиш някого за министър, да го избереш, а девет месеца по-късно да гласуваш против същия този човек “, съобщи Делян Добрев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР