През почивните дни беше подновено първенството по хандбал при младежите

...
През почивните дни беше подновено първенството по хандбал при младежите
Коментари Харесай

Младежите до 19 г. на ХК Локомотив /Мездра/ стартираха с победа във втория дял от шампионата в Национална група „Б“ /снимки/

През почивните дни беше възобновено шампионата по хандбал при младежите до 19 година (М19) в Национална група „ Б “. В среща от четвъртия кръг момчетата на треньора Евгени Йоловски победиха като домакини своите връстници от ХК Осъм (Ловеч) с 37:19 (на полувремето 20:11). Двубоят се игра в спортната зала на НСА „ Васил Левски “ в София, където мездренските „ железничари “ играят домакинските си мачове.
Най-резултатен за младите локомотивци беше Валентин Гачев, който вкара 15 гола. Останалите попадения за спечелилите осъществиха капитанът на тима Милен Валентинов - 7, Илиян Младенов - 6, Деян Дачев - 4, Владислав Андреев и Теодор Ангелов - по 2 и Габриел Георгиев - 1. В състава на Локомотив М19 (Мездра) играха също Георги Вълков, Петър Ганев, Жоро Иванов, Кристиян Иванов и Цветелин Петров.
Поради усложнената епидемиологична конюнктура в страната и огромния брой болни и карантинирани състезатели и публични лица в тимовете останалите срещи от четвъртия шампионат на шампионата, който трябваше да се състои на 30 януари в Благоевград, беше отсрочен. Спортно-техническата комисия към Българската федерация по хандбал следва да насрочи нова дата за неговото осъществяване. Програмата на шампионата включва четири мача: Интер (Благоевград) - Полюс-ТМ (Плевен), Беласица (Петрич) - Левски (Левски), Полюс-ТМ - Беласица и Левски - Интер.
Преди тяхното изиграване водач в класирането в групата е M19 на Локомотив (Мездра) с 10 точки и голова разлика 176:107 (+69) - актив, насъбран след 5 победи и 1 загуба. Второ-трето място разделят Полюс-ТМ (Плевен) и Интер (Благоевград) с по 8 т. и мач по-малко. Следват: Осъм (Ловеч) с 4 т., Беласица (Петрич) и Левски (Левски) с по 1 т.
Следващият шампионат е на 3 март в Ловеч, а последният, шести шампионат е на 27 март в с. Българене. За Държавния край в тази възраст се класират заелите първо място в трите Национални групи + спечелилият в квалификационен шампионат, в който ще вземат присъединяване класиралите се на второ място в групите.
Междувременно мъжкият отбор на ХК Локомотив (Мездра) загуби вкъщи с 23:38 (11:18) от бронзовия медалист през предишния сезон ХК Локомотив (Горна Оряховица) в среща от 12-ия кръг на шампионата в „ А “ РХГ. Двубоят още веднъж се игра в спортната зала на НСА в столицата.
Най-много попадения за домакините - 7, означи Владислав Андреев, следван от Габриел Георгиев и капитанът Илья Буцких - по 5, Илиян Младенов и Никола Кръстев - по 2, Деян Дачев и Кристиян Георгиев - по 1.
В другата среща от кръга, която се игра този уикенд, първенецът Шумен 61 (Шумен) победи Осъм (Ловеч) с 34:27 (17)16). Останалите два мача: Добруджа (Добрич) - Пирин-64 (Гоце Делчев) и Левски (Левски) - Чардафон (Габрово), са отсрочени надлежно за 13-и и за 19-и март. Спартак (Варна) по стратегия почиваше.
Начело в класирането излезе Локомотив (Горна Оряховица) с 16 точки, следван от Шумен 61 (Шумен) със същия точков актив, само че с по-лоша голова разлика. Трети е Спартак (Варна) с 14 т. и два мача по-малко. Локомотив (Мездра) продължава да е на осма позиция с 2 точки и голово съответствие 250:318 (-68).
В идващия кръг на 13 февруари Локо (Мездра) гостува на Пирин-64 (Гоце Делчев).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР