През почивните дни (23 и 24 март) ще преобладава слънчево

...
През почивните дни (23 и 24 март) ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Пролетта ни завладява! Ето с какво време ще изпратим март и ще посрещнем април

През почивните дни (23 и 24 март) ще доминира слънчево време. В събота над Югозападна България ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в планините е допустимо да превали едва. Вятърът ще стане южен, към момента ще е слаб. Ще стартира стопляне, само че сутринта в събота с ясно и съвсем безшумно време, минималните температури в доста региони ще са под 0° и ще има слани. В неделя вятърът ще се усили и стоплянето ще е по-съществено; оптималните температури ще са сред 16° и 21°. По-късно денем от северозапад ще стартира нарастване на облачността, което през нощта против понеделник ще обхване страната. В Северозападна България ще завали дъжд.
Още в неделната вечер в Северозападна, а в понеделник и в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд – на моменти краткотрайно интензивни. В Северозапада е допустима и гръмотевична интензивност с капацитет за дребна градушка. Вятърът ще е мощен и леден, с мощни пориви до 80-90 километра в час. Температурите ще паднат до интервала 8-13 градуса, показва NOVA.
Вторник и сряда облачността ще остане динамична, само че преваляванията ще са местни и нищожни. Бързо ще се стопли и дневните температури ще се върнат към равнищата сред 15 и 20 градуса.
Валежи обаче ще има в края на работната седмица (28-29 март) с развиването на циклон в Средиземноморието. Ще се усили южният вятър, а според от траекторията на циклона преваляванията ще преминат над цялата страна. Ще има и гръмотевични процеси с капацитет за градушки.
Самият завършек на месеца (30-31 март) ще е топъл и с минимална възможност за разстройства. Такова време се обрисува и в първите дни на април. Дневните температури ще вървят нагоре и в избрани дни до 5-6 април можем да чакаме стойности на термометрите до 25 градуса.
Ако се запазят прогнозите, нахлуването на леден въздух може съществено да дестабилизира атмосферата с временен натоварен дъжд, гръмотевици и градушки. Това е допустимо да се случи през втората седмица на април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР