През по-голямата част от съществуването си, Мъченичеството на Света Урсула“,

...
През по-голямата част от съществуването си, Мъченичеството на Света Урсула“,
Коментари Харесай

Последният Караваджо, Национална галерия, Лондон — рецензия: последен мрачен шедьовър, изваден наяве

През по-голямата част от съществуването си, „ Мъченичеството на Света Урсула “, картината гостува от Италия, с цел да играе ролята на Последния Караваджо в доста мечтаната безвъзмездна галерия в Лондонската национална изложба, беше скрита в частна сбирка и изцяло незнайна отвън нея.

Когато беше преоткрито в средата на 20-ти век, единствено един академик подозираше, че е от Караваджо и никой не намерения за Урсула като обект. Така през 1972 година Banca Commerciale Italiana (по-късно обединена в Banca Intesa Sanpaolo) съумява да купи картината единствено за 8 милиона лири — £3500.

Впоследствие още веднъж се появява писмо — изложено в Националната изложба дружно с картината — разказвайки по какъв начин Караваджо, бягайки след присъдите си за ликвидиране и нахлуване, приключва платното небрежно в Неапол на 11 май 1610 година Той го предава към момента мокро на Ланфранко Маса, сътрудник на генуезкия аристократ Маркантонио Дориа, който го поръчва. Маса го изложи на слънце да изсъхне — прекомерно бързо, за негова паника, омеквайки дебе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР