През по-голямата част от историята на криптовалутите пазарът е бил

...
През по-голямата част от историята на криптовалутите пазарът е бил
Коментари Харесай

Топ 3 дългосрочни стратегии за инвестиция в криптовалути

През по-голямата част от историята на криптовалутите пазарът е бил доминиран от краткосрочни тактики за търговия, целящи да се възползват от високата волатилност и неочакваните промени в инерцията.

Пейзажът обаче се развива с навлизането на институционални вложители и все по-широкото признание на криптовалутите като обособен клас активи. Тази смяна подтиква към по-задълбочено обсъждане на методите за консолидиране на криптовалутите в дълготрайни, диверсифицирани капиталови портфейли, което е окуражаваща вест за самостоятелните вложители по света. Предлагаме ви изследване на три известни дълготрайни капиталови тактики за тези, които обмислят да влагат в крипто:

Инвестиране на правилото „ купи и хвани “

Тази тактика включва закупуване на криптовалути с желанието да ги задържим за нескончаем интервал от време, без значение от краткосрочните съмнения на цените. Основният фокус е върху дълготрайния капацитет за повишаване на определените криптовалути. Биткойн се откроява в този метод заради статута си на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, която понастоящем възлиза на $1.3 трилиона. BTC показва впечатляващи резултати през последното десетилетие, което го прави желан избор както за самостоятелните, по този начин и за институционалните вложители. Според Кати Ууд от ARK Invest, ангажирането с интервал на задържане от най-малко пет години евентуално ще донесе съществени облаги, изключително откакто прогнозите сочат, че Биткойн може да доближи $1 милион до 2030 година

Осредняване на разноските в долари (DCA)

DCA включва постоянни вложения в криптовалути с закрепено равнище на $ във времето, без значение от пазарните условия. Вместо еднократна огромна покупка, тази тактика натъртва на поредни, по-малки вложения на постоянни шпации. Например един вложител може да отделя $100 за Биткойн всеки месец. DCA оказва помощ за намаляване на въздействието на пазарната неустойчивост посредством разпределение на вложенията във времето, като понижава прочувствения стрес, обвързван с съмненията на цените. Този метод е изключително скъп на крипто пазара, прочут с високата си волатилност, където честите ценови съмнения могат да разколебаят вложителите.

ETF-и за диверсификация

Борсово търгуваните фондове (ETF) оферират комфортен метод за диверсифициране на дълготраен крипто портфейл, изключително за вложителите, които се двоумят дали да влагат непосредствено в обособени криптовалути. Спот Биткойн ETF-и, като iShares BTC Trust и Fidelity Wise Origin BTC Fund, разрешават на вложителите да получат експозиция към Биткойн, сходна на вложението в обичайни софтуерни акции. Тези ETF-и означиха първичен триумф, което породи упования за въвеждането на ETF-и за други криптовалути като Етериум . Освен това обичайните ETF-и обезпечават експозиция към разнообразни браншове на крипто пазара, като Valkyrie BTC Miners ETF за експозиция към компании за рандеман или Amplify Transformational Data Sharing ETF за експозиция към компании за блокчейн технологии. ETF-ите оферират изгоди от диверсификацията, улеснявайки достъпа на вложителите до голям брой крипто активи в границите на един капиталов инструмент.

Поддържането на дълготраен фокус е от решаващо значение, когато инвестирате в криптовалути, с цел да не се влияете от краткосрочни трендове или спекулативни активи. Възприемайки една от тези тактики, вложителите могат да изградят резистентен, добре диверсифициран крипто портфейл, ориентиран към дълготрайно струпване на благосъстояние.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР