През платформата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в местното

...
През платформата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в местното
Коментари Харесай

Симеон Славчев: През МИР в местната самоуправление ще влязат доказани експерти, професионалисти и граждански активисти

През платформата на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) в локалното самоуправление в цялата страна ще влязат потвърдени специалисти, експерти и цивилен деятели. Това съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев откакто през днешния ден ЦИК записва за присъединяване групировката в локалните избори, които ще се проведат на 29-ти октомври тази година. „ Партия МИР е потвърдила, че залага на потвърдени специалисти, експерти и цивилен деятели и не инцидентно се превърнахме в платформата, посредством която те да влязат в политиката.

Това е и нашето схващане за правене на политика. МИР работи с необятна мрежа от цивилен и неправителствени организации и на идните локалните избори ще участваме дружно с тях и по този начин ще покажем друг модел на правене на политика ", съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че претендентите за кметове и за общински съветници на МИР не са партийци, а потвърдени специалисти, експерти и цивилен деятели. „ Целта на партия МИР е с действителни дейности да потвърди и да стимулира тези над 60 % от българските жители, които обичайно не гласоподават, че в България има експертен, човешки и честен капацитет, който може да бъде единен и да работи в мрежа и който на процедура да размени в този момент дейности политически модел.

Моделът, който партия МИР предлага стъпва на обичайните български и фамилни полезности, на морала, инициативността, експертността и родолюбието ", сподели още Симеон Славчев. Той прикани за следващ път българите да спрем да се ненавиждаме за непознати неточности и дела, както и да спрем да избираме сред по-малкото зло.

Според Славчев е време българското общество да се сплоти и единствено да стартира да взема решение личните си проблеми. „ МИР постоянно е заемала и ще продължи да заема кардинални, поредни и уравновесени позиции без крайности и без популизъм, а единствено и само в отбрана на интереса на българите, на всяка българска община и на националния интерес на България.

Местното самоуправление е радикално друго от националното и в него няма идеологии. В него има прагматизъм и е значимо да бъдат определени кметове и общински съветници, които имат експертността, опита, волята и желанието да решат всеки един от проблемите на локалната общественост. Местното самоуправление е най-близо да хората и точно по тази причина през платформата на МИР в него ще влязат готови и потвърдени специалисти, които имат решение на всеки един от проблемите в тяхната община и обитаемо място.

От през днешния ден българите към този момент имат действителен избор и той е да изберат специалистите, експертите и потвърдените водачи на публично мнение от техния град, които доста добре познават, а не недоказани и непознати никому партийци ", сподели още Симеон Славчев. Той акцентира още, че със своите дейности и позиции на национално равнище МИР няма да допусне да изложи или да опетни хората, които ще влязат в локалното самоуправление посредством платформата на МИР.

Според Славчев те ще имат цялостната независимост и никой няма да им постанова каквито и да било дейности или политики. Единственото, което от МИР ще изискват е всеки, който влиза през платформата на МИР в локалното самоуправление да съблюдава етичните и моралните публични правила, законите и Конституцията на Република България, както и във всичките си дейности да се управляват от ползите на жителите от тяхната община и да работят за тяхното благополучие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР