През периода март - юни 2023 г. Националният статистически институт,

...
През периода март - юни 2023 г. Националният статистически институт,
Коментари Харесай

182 домакинства в областта ще бъдат анкетирани за доходите и условията на живот

През интервала март - юни 2023 година Националният статистически институт, посредством териториалните си структури, в това число отдел „ Статистически проучвания - Кюстендил “, организира анкетно изследване „ Статистика на приходите и изискванията на живот “. С Регламент № 1700 от 2019 година на Европейския парламент и на Съвета се дефинира обща рамка за европейската статистика за лицата и семействата, учредена на самостоятелни данни, събрани посредством извадки. Проучването за приходите и изискванията на живот (SILC) е част от проучванията, включени в регламента, и се отнася до събирането на съпоставима и настояща информация за моментното положение и динамичността на приходите, както и за равнището и структурата на бедността и общественото изключване на национално и европейско равнище.

Изследването се организира върху шестгодишен ротационен панел от елементарни семейства. За Република България размерът на извадката в панела за 2023 година е към 9 400 семейства, разпределени във всички области на страната. Освен семейството, попаднало в извадката, обект на наблюдаване са и всички негови членове на 16 и повече навършени години.

В интервала март - юни 2023 година 182 семейства на територията на област Кюстендил ще бъдат посетени от особено подготвени за задачата анкетьори за осъществяване на лични изявленията и попълване на два въпросника - Въпросник за семейството и Индивидуален въпросник. Домакинствата са включени в извадката посредством потреблението на инцидентен асортимент, с който се подсигурява представителността на резултатите.

Всеки от анкетьорите на Отдел „ Статистически проучвания - Кюстендил “ при посещаване в семействата ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториалното статистическо бюро - Югозапад към Националния статистически институт.

Допълнителна информация по отношение на провежданото проучване на територията на област Кюстендил може да се получи на телефон 078/55 96 65 в Териториално статистическо бюро - Югозапад, отдел „ Статистически проучвания - Кюстендил “.

В област Кюстендил проучването ще се организира в градовете: Кюстендил, Сапарева баня, Дупница, Бобошево и Бобов дол, както и в селата: Жиленци, Джерман, Пороминово, Горна Гращица, Баланово, Пиперков Чифлик, Ресилово, Крайници, Новоселяне, Коняво, Самораново, Мламолово, Яхиново, Мало село и Ябълково.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР