През периода 09 – 19. 03. 2023 година в Република

...
През периода 09 – 19. 03. 2023 година в Република
Коментари Харесай

Преди Великден БАБХ с масови проверки на яйцата, внос от Украйна

През интервала 09 – 19. 03. 2023 година в Република България са импортирани пресни кокоши яйца за директна консумация, клас А, от Украйна и Латвия – общо 2 608 200 броя.

Всички колета са съпроводени от нужните съпроводителни документи, ветеринарни документи и са от ферми с потвърден генезис, утвърдени за импорт в Европейски Съюз, оповестяват от БАБХ.

Яйцата са постъпили в утвърдени от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) хранилища на територията на страната.

Всички яйца носят на черупката си съответния код доказваш произхода им.
Напомняме на потребителите, че могат да разграничат яйцата с генезис от български ферми по печата на черупката, започващ с обозначението BG.

Яйцата с генезис Украйна са съпроводени от протоколи за осъществен лабораторен разбор. Въпреки това, с цел да подсигурява сигурността на яйцата за българските консуматори БАБХ взе проби за лабораторно изпитване по формален надзор от яйцата с генезис Украйна (изследват се за радиоактивност, тежки метали, инхибитори и останки от ветеринарномедицински препарати). Анализите се правят в държавна лаборатория от системата на БАБХ.

Окончателните резултати ще бъдат подготвени на следващия ден, 24. 03. 2023 година.

Складовете, на територията на страната, получаващи пресни яйца от трети страни, са сложени под всекидневен ветеринарен надзор.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР