През първото тримесечие на 2022 г. в Кипър са реализирани

...
През първото тримесечие на 2022 г. в Кипър са реализирани
Коментари Харесай

Продадени имоти за рекордна сума

През първото тримесечие на 2022 година в Кипър са осъществени 5258 покупко-продажби с недвижими парцели на обща стойност 1,27 милиарда EUR, сочат данните на Агенцията по вписвания (SEK). „ Секторът се развива динамично. Както се чака, лъвският къс е за Лимасол и Никозия, до момента в който в други райони също има растеж на покупко-продажбите, само че по-малък “, се споделя в изказване на SEK.

„ Данните демонстрират мощен интерес към придобиване на земя, като аграрни ниви и имоти за строителство като различен източник на вложения. Отчита се и възходящо търсене на жилища във всички райони, като се изключи Пафос, където къщите са по-популярни “, заключават специалистите на SEK.

Лимасол записва максимален брой продажби (1581) и най-голям паричен размер - 573.2 млн. EUR. Особен интерес съставляват земеделската земя (688) и парцелите за строителство (439).

Продажбите в Пафос през първото тримесечие на настоящата година доближиха 887 на обща стойност 186,8 млн. EUR. Градът записва най-високия брой продажби на частни жилища от всеки район.

Продажбите в Ларнака са 958 броя на обща стойност 145,3 млн. EUR.

Във Фамагуста от януари до март са регистрирани 258 покупко-продажби за продажба на обща стойност 54,2 млн. EUR, множеството от които са свързани със аграрни полета (162).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР