През първото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите

...
През първото тримесечие на 2021 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

Работодателите плащат близо 5% повече за отработен час от началото на 2021 г.

През първото тримесечие на 2021 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица по трудов контракт или служебно правно отношение нарастват с 4.9% по отношение на първото тримесечие на 2020 година. В промишлеността е записано понижение с 0.4%, до момента в който в услугите и в строителството нарастването е надлежно с 3.5 и 9.4%. Това демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт.

Данните на института демонстрират, че най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове " Хуманно опазване на здравето и обществена работа " - с 25.4%, " Държавно ръководство " - със 17.8%, и " Административни и спомагателни действия " - с 10.4%. Най-голямо пък е понижението на общите разноски за труд е в секторите " Хотелиерство и ресторантьорство " - с 9.8%, " Операции с недвижими парцели " - с 4.0%, и " Транспорт, депозиране и пощи " - с 2.4%.

През първото тримесечие на 2021 година по отношение на първото тримесечие на 2020 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 5.4%, а другите разноски, отвън тези за хонорари, с 2.1%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 26.1% за " Хуманно опазване на здравето и обществена работа " до -9.2% за " Хотелиерство и ресторантьорство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР