През първото тримесечие на 2019 г. покупките на злато от

...
През първото тримесечие на 2019 г. покупките на злато от
Коментари Харесай

Закупуването на злато от Русия било лош знак за световния мир

През първото тримесечие на 2019 година покупките на злато от страна на Русия доближиха рекордни нива, което е " неприятен знак " за международния мир. Това написа английското издание Daily Express, цитирайки ръководителя на изследователския отдел на интернационалната брокерска компания BullionVault Адриан Еш.

В обявата се показва, че през първото тримесечие на 2019 година Русия е нараснала златните си запаси със 145,5 тона, което е с 68 % повече в съпоставяне със същия интервал на 2018 година

По-рано беше обявено с позоваване на Световния съвет по златото (World Gold Council, WGC), че за първите три месеца на тази година Москва е закупила 55,3 тона, а общият ѝ запас възлиза на 2168 тона.

Според Daily Express Москва акумулира златни и валутни запаси по едно и също време с намаляването на вложенията в американски скъпи бумаги, а също по този начин се стреми да понижи зависимостта си от американския $. По този метод Русия се пробва да се пази от евентуалната рецесия на международната стопанска система.

" Крупните покупки на злато от държавните управления и централните банки рядко са добър знак за международния мир и съдействие ", цитира вестникът думите на Адриан Еш.

Въпреки това, както прибавя изданието, Русия към момента остава на пето място в света по общ размер на златни и валутни запаси, а самият доблестен метал съставлява по-малко от 20 % от общите ѝ валутни запаси.

Ако обаче Москва продължи да купува злато със същите темпове, тя скоро може да задмине Франция и Италия и да влезе в тройката на страните с най-големи запаси от този метал, като по този метод съгласно специалиста Русия ще ускори позицията си на международната сцена. Освен това Москва разглеждала златото като средство за ограничение на властта на Съединени американски щати.

" Златното предписание гласи: който държи златото, у него е и властта ", акцентира Еш.

В същото време Daily Express отбелязва, че Съединени американски щати към момента са най-големият собственик на злато в света и то със забележителна разлика пред останалите, което удостоверява обстоятелството за голямото въздействие върху международното състояние на страните с огромен запас от този доблестен метал. Въпреки това, с цел да може Русия да настигне Съединени американски щати по този индикатор, ще би трябвало да изкупи цялото злато на пазара през идващите двадесет години. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР