През първото тримесечие на 2019 г. делът на контрабандните цигари

...
През първото тримесечие на 2019 г. делът на контрабандните цигари
Коментари Харесай

Цигарената контрабанда падна до 3.8%. Премиерът: Имам вина за това

През първото тримесечие на 2019 година делът на контрабандните цигари в България е намалял с 0.6 % до 3.8 на 100 по отношение на последното тримесечие на предходната година и с 2 % спрямо година по-рано. Това сочат показани в сряда резултати от изследването на самодейността на огромните тютюневи компания против противозаконната търговия, извършщено по метода на преброяването на кутиите от цигари в кошчетата за отпадък.

" Президентът се подигра, че дълбая в кофите за отпадък, апелирам ви, да кажете, че това е ваша социология и процедура. Не съм я измислил аз най-малкото. Вие отчитате по тази формула и нямам виновност за това. Имам виновност за резултатите, че са толкоз положителни ", обърна се Борисов към фирмите провеждащи изследването.

Той въпреки всичко означи, че " тези резултати са поради волята на държавното управление и на основния прокурор, на прокуратурата “. Премиерът изрази доволство от рекордното понижение на контрабандата на цигари и добави, че има съществени ограничения за намаляването на противозаконната търговия с рязан тютюни и против разпространяването на марихуана.

Даде за образец, че от началото на годината са арестувани незаконни 11 тона рязан тютюн, а за 2018 година хванатият канабис е 110 тона. " Всяка сряда като се събираме с основния прокурор, с шефове на дирекции, с Национална агенция за приходите и " Митници ", първото, което рапортуват е какъв брой противозаконни цигари са задържали и какъв брой тютюн ", сподели още Борисов.

Според настоящите данни от изследването за противозаконната търговия с тютюневи произведения най-високо е ползване на контрабандни цигари във Велико Търново – 9.3 %,. Следват Хасково – 7.3 %, Благоевград – 6.7 % и Пазарджик – 6.5 %. Най-малко са незаконните цигари в Габрово – 1.3 %, Русе – 1.6 %, София – 2.2%, и Бургас – 2.4 %. Според отчета наклонността на понижаване на противозаконна търговия с цигари е устойчива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР