През първото тримесечие на 2018 г. запазваме устойчивия ръст на

...
През първото тримесечие на 2018 г. запазваме устойчивия ръст на
Коментари Харесай

Манолев: Експортът ни надхвърля 6 млрд. евро през първото тримесечие на 2018 г.

През първото тримесечие на 2018 година резервираме устойчивия растеж на експорта ни, а цената на изнесените артикули надвишава 6 милиарда евро. Малките и междинни предприятия също означават забележителен растеж в производството, износа, заетостта и продуктивността на труда. Това сподели заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев по време на форума „ Европейски парламент на предприятията “, заяви БГНЕС.
Той поздрави уредниците за самодейността да провеждат полемиката в подобен формат. „ Европейският парламент е знак на единството на Европейския съюз, а дребните и междинни предприятия имат потребност точно от повече съдействие и определяне на общи планове. Това партньорство би трябвало да излезе от националните граници, с цел да бъде оптимално дейно “, акцентира той и добави, че бъдещето на дребните и междинни предприятия, ще дефинира и бъдещето на стопанската система на Европейски Съюз.
Икономическият заместник-министър подчертава и на значимостта за поощряване на предприемачеството. „ Успешните стартъпи са утрешните конкурентни дребни и междинни предприятия “, уточни той и заяви, че за последните през последните 5 години в България са основани към 2000 стартъпи. От фирмите, в които са вложили капиталови фондове, към половината към момента съществуват, а 40% са получили следващо финансиране.
Целта на събитието е да се пресъздаде сесия на Европейския парламент, само че с присъединяване на бизнесмени. Европейският парламент на предприятията насочва вниманието на бизнеса и политиците към тематиките за Единен европейски пазар, търговия и вложения и предприемачество в дребните и междинни предприятия. В събитието вземат участие бизнесмени от 44 европейски страни, както и представители на институции. Форумът е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и се провежда от Българската търговско-промишлена палата и Европалати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР