През първото тримесечие на 2018 г. общите разходи на работодателите

...
През първото тримесечие на 2018 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

Растат разходите за труд

През първото тримесечие на 2018 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 6,8% по отношение на първото тримесечие на 2017 година. Увеличението в промишлеността е с 9,3%, в услугите - с 4,5%, и в строителството - със 7,8%, демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ).

По стопански действия през първото тримесечие на 2018 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Добивна индустрия “ - с 12,2%, „ Преработваща индустрия “ - с 10,4% и „ Образование “ - с 10,3%.

Намаление на общите разноски за труд е записано в икономическите браншове „ Операции с недвижими парцели “ - с 4,2% и „ Търговия; ремонт на коли и мотоциклети “ - с 0,4%.

През първото тримесечие на 2018 година по отношение на първото тримесечие на 2017 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 6,3%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 9%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 13,7% за „ Добивна индустрия “ до (-5,3%) за „ Операции с недвижими парцели “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР