През първото полугодие на 2018 г. Агенция Митници е събрала

...
През първото полугодие на 2018 г. Агенция Митници е събрала
Коментари Харесай

Агенция „Митници” се похвали: Събрали са четвърт милиард лева повече приходи от първите 6 месеца на м.г.

През първото полугодие на 2018 година Агенция " Митници " е събрала доходи от акцизи, Данък добавена стойност при импорт, мита и санкции в размер на 4 595.9 млн. лева при 4 345.0 млн. лева за същия интервал на предходната година, оповестиха от пресцентъра на организацията. Събраната сума е с 250.9 млн. лв. (5.8%) повече от приходите през първото полугодие на 2017 година, съобщи Блиц.

 
Ръст се регистрира при всички типове данъчни доходи, като касовите доходи от акцизи нарастват с 6.1% (138.6 млн. лева), приходите от Данък добавена стойност с 4.7 % (92.2 млн. лева), а митата бележат растеж от 26.9 % (25.0 млн. лева).
 
Значителният растеж на приходите от данък за тютюневи произведения води до структурни промени в групите на акцизните артикули, като техният условен дял изпреварва този на горивата.
 
Значителен растеж (49.4 %) демонстрират приходите от данък от тютюн за пушене, като той е в резултат на нагреваемите тютюневи произведения, обложени с аналогична на нарязания тютюн ставка, показват от Агенция " Митници ".
 
Данните сочат, че към 1.8 % от потреблението на цигари през първото полугодие е сменено с ползване на този различен тютюнев артикул за пушене, което води до пропуснати доходи за бюджета в размер на 14.8 млн. лева
 
Приходите от данък за горивата също означават растеж от 1.7 % по отношение на първата половина на 2017 година
 
За първи път приходите от Данък добавена стойност при импорт минават психическата граница от 200 млн. лева за първото полугодие, а при митата за първи път се надскача границата от 100 млн. лева доходи през първо полугодие, допълват от митниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР