През първите дванайсет дни на годината митническите служители на ТД

...
През първите дванайсет дни на годината митническите служители на ТД
Коментари Харесай

Иззеха над 230 000 къса цигари на „Капитан Андреево” /снимки/

През първите дванайсет дни на годината митническите чиновници на Търговско дружество „ Южна морска “ и Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ задържаха 232 740 къса или 11 637 кутии цигари без български акцизен бандерол и близо 20 кг. тютюн за пушене, оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".
77 720 къса или 3 886 кутии цигари са открити по метода "анализ на риска " при щателни митнически инспекции, за което са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а 155 020 къса или 7751 кутии цигари са конфискувани от минали пасажери защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт.
При един от случаите, на 12 януари, към 3.40 часа, на "Капитан Андреево " идва товарен автомобил с турска регистрация, ръководен от турски жител, който показал постоянни документи за транспортираната стока - зеленчуци за Англия.
Превозното средство е селектирано за инспекция и пролъчено с рентгенова инсталация, при което е сложена отметка с съмнение върху предната челна стена на хладилното ремарке.
При последвалата физическа инспекция, след разтоварване на стоката и ремонт на алуминиевите буферни загради, във фабрични кухини в товарното помещение, са открити 600 кутии или 12 000 къса цигари без бандерол.
При различен случай, на 9 януари, митническите чиновници откриват 230 кутии или 4 600 къса цигари, укрити в шофьорската кабина, по шасито и мотора на товарен автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, пренасящ стока за Англия.
В същия ден, при инспекция на микробус „ Renault “ с осем пасажера, ръководен от шведски жител, митническите чиновници откриват 6.450 кг. тютюн за наргиле, в разфасовки от 6 пакета по един кг и 9 пакета по 0.50 грама, укрити в персоналния багаж на водача.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР