През първите два месеца на 2024 г. изтичат близо 765

...
През първите два месеца на 2024 г. изтичат близо 765
Коментари Харесай

Близо 765 000 годишни е-винетки изтичат в началото на 2024 г.: Ще има ли промяна в цените им догодина?

През първите два месеца на 2024 година изтичат близо 765 000 годишни е-винетки за леки коли. От тях над 334 000 са през януари, а към 431 000 - през февруари.

На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „ Проверка на винетка “ след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки може да ревизира и получи информация за крайния период на електронната винетка, без значение от кое място е купена. Статусът може да е „ деен “, „ с изминал период “ или „ необработен “ в случаите, когато винетката е купена с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност.

Причината - актуализация на електронната система за събиране на пътни такси

Цените на е-винетките за 2024 година остават непроменени. Годишната коства 87 лв., 3-месечната - 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв., а уикенд винетката – 9 лв..

От АПИ припомнят при пазаруването на е-винетка е належащо потребителите деликатно да преглеждат и ревизират въведената от тях или от съответния чиновник информация, преди да потвърдят финалното заплащане за електронната винетка.

Милан Рашевски инцидентно схваща, че е извършител, а санкциите му за няколко месеца с за над 10 хиляди лв.

Отговорността за попълване на правилна информация за номер на пътното транспортно средство, категорията му и интервала на годност на винетката е на притежателя или ползвателя му. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата винетна такса за съответния автомобил.

Вписването на знаците от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница, само че да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак „ О “. В случай че регистрационният номер съдържа тире, точка или период, те не се вкарват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР