През първите дни от новата седмица времето ще бъде ветровито

...
През първите дни от новата седмица времето ще бъде ветровито
Коментари Харесай

Пролет през февруари - кога температурите ще скочат до 20 градуса

През първите дни от новата седмица времето ще бъде прохладно и стоплянето ще продължи, се оповестява в седмичната прогноза за времето в България от 3 до 8 февруари на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е готова от дежурния синоптик Анастасия Стойчева.

През почивните дни вятърът ще бъде от запад-северозапад, сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно до мощен. Ще има променлива облачност, постоянно намаляваща и до най-вече слънчево време.

Сутринта в събота (3 февруари) ще е по-студено, с негативни минимални температури, а дневните ще стартират да се покачват.

В неделя (4 февруари) оптималните температури ще са най-вече сред 8 и 13 градуса.

През първите дни от новата седмица ще бъде прохладно и стоплянето ще продължи. Минималните температури към този момент ще са позитивни - в доста региони сред 3 и 8 градуса, към нулата ще остават в обособени котловини в Западна България, а дневните ще доближават и надвишават 15 градуса.

Във вторник (6 февруари) температурите ще са до 20 градуса. Ще доминира слънчево време. В средата на седмицата вятърът ще отслабне и температурите ще се намалят едва.

В четвъртък (8 февруари) облачността краткотрайно ще се усили и е допустимо в обособени региони да превали напълно слаб дъжд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР