През първите дни на септември Балканите ще попаднат под влиянието

...
През първите дни на септември Балканите ще попаднат под влиянието
Коментари Харесай

Синоптик: Дъждове и сухо време ще се редуват през септември

През първите дни на септември Балканите ще попаднат под въздействието на леден атмосферен фронт. Нахлуващият по-хладен въздух ще е лъх към наближаващата есен с превалявания и гръмотевици.

" И през днешния ден, и на следващия ден преваляванията ще бъдат постоянно събитие у нас. Те ще доближат и до черноморското крайбрежие, като температурите ще бъдат сред 19-25 градуса. В крайните южни региони могат да доближат до 27°. Захлаждането ще се отрази през идващите 2 дни ", сподели синоптикът Петър Янков по Bulgaria ON AIR.

Той разясни, че събота и неделя превалявания се чакат основно в планинските региони, изключително в Рила и Пирин.

" Времето на Балканите ще се стабилизира и температурите ще се покачат. Те ще доближат до 31 градуса. Повече превалявания ще има в Централното Средиземноморие и Западните Балкани. Нашите сънародници, които ще тръгнат към юг, също ще изпитат неприятното време с превалявания. А в източните региони у нас през уикенда времето ще бъде топло и прелестно. Това ще са последните дни с по-високи температури по нашето Черноморие - към 28-29°. Първите дни от идната седмица ще бъдат приятни за отмора, след което следват превалявания сред 8 и 10 септември ", добави Янков.

Синоптикът предвижда динамично време и през средата на септември.

" Между 12 и 14 септември също се чакат превалявания със захлаждане. На 15 септември денят ще стартира със слънце, а следобяд в Западните региони ще превалява и сензитивно ще захладнее. Температурите ще бъдат от 18 до 23 градуса ", акцентира Петър Янков.

По думите му по-късно ни чака изсъхнал интервал, който ще увеличи температурите.

" От 20 септември в утринните часове ще има захлаждане, което ще е с чести мъгли. Но на 22-23 септември температурите ще се покачат и ще припомнят за отиващото си лято. Това време е най-подходящо за феновете на пустите плажове. А за планински туризъм ще е уместно след 20 септември ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР