През първите десет месеца на 2023 г. западни компании са

...
През първите десет месеца на 2023 г. западни компании са
Коментари Харесай

Украйна: Въпреки санкциите западни компания са доставили критични компоненти на Русия за 2,9 млрд. долара

През първите 10 месеца на 2023 година западни компании са доставили сериозни съставни елементи на стойност 2,9 милиарда $ на Русия - артикули от повече от 250 западни компании са открити в проби от унищожени или хванати съветски оръжия. Това се споделя в новия отчет на групата " Йермак-Макфол ", която създава рекомендации по отношение на глобите против Русия, оповестява Би Би Си.

В отчета се показва също, че вносът на машини с цифрово ръководство в Русия през януари-октомври 2023 година се е нараснал с 33% спрямо интервала преди глобите и е възлизал на 292 милиона $.

Киевското учебно заведение по стопанска система, което взе участие в проучването, заяви, че в съветската военна техника са открити съвсем 2800 непознати съставния елемент, в това число в хиперзвуковите ракети " Кинжал ", които Москва употребява за въздушни удари по Украйна.

" Всъщност 95% от всички елементи, открити в съветските оръжия на бойното поле, са доставени от производители в съюзническите страни, като 72% се падат единствено на основани в Съединени американски щати компании ", се споделя в изследването.

Експертите приканиха за ограничения, които да подсигуряват, че контролът върху износа е ефикасен против опитите на Русия да го заобиколи. Такива ограничения следва по-специално да са ориентирани към унищожаване на пропуски в политиките за надзор на износа и противопоставяне на опитите за заобикаляне от трети страни.
 Bloomberg: Китайските банки стягат рестриктивните мерки против Русия
Bloomberg: Китайските банки стягат рестриктивните мерки против Русия

Те се опасяват американски вторични санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР