През първите 48 часа, в които е достъпен в стриймингплатформата

...
През първите 48 часа, в които е достъпен в стриймингплатформата
Коментари Харесай

Домът на дракона е най-гледаната премиера в историята на HBO

През първите 48 часа, в които е наличен в стриймингплатформата (от 4 часа сутринта българско време на 22.08), първият епизод на Домът на дракона - " Наследниците на дракона " - регистрира най-вече гледаниясред всички нови заглавия.

" Домът на дракона " разрушава всички върхове в историята на HBO и HBO Max в България и в Европа, а гледаемостта на пилотния епизод надмина всички упования и прогнози. Отчитаме невиждан интерес за гледане още в ранните часове на понеделника. " – разяснява Виктория Иванова, ПР управител на HBO за България.

Епизодът " Наследниците на дракона " беше наличен за стрийминг в един и същи час в HBO Max в 21 европейски пазара (Централна източна Европа, скандинавските страни, в това число Нидерландия, както и в Испания и Португалия). Гледанията стигат своя връх вечерта на 22.08. В Съединени американски щати премиерата на " Домът на дракона " притегли 10 милиона фенове общо за телевизионния канал HBO и стрийминг платформата HBO Max в неделя вечерта(бел.ред. часът на стартиране на епизода е един и същи световно, другите дни са от часовите разлики по локации) и това е най-голямата публика за нов автентичен сериал в историята на HBO.

Стиймингплатформата там се срина от искащите да гледат епизода, до момента в който европейската платформа съумя да устои на напора и няма регистрирани огромни механически проблеми. Компанията не споделя точни числа за Европа, само че може да се направи препоръка още веднъж с тези от Щатите с двата най-хитови сериали на HBO и техните продължаващи сезони. Например, първият епизод на финалния сезон на " Игра на тронове " е гледан от рекордните 17,9 милиона души, а премиерният епизод на втори сезон на Еуфория -от 2,4 милиона души.

" Еуфория " досега е най-популярният сериал на HBO за 2022 година и зае почетното второ място измежду най-гледаните световно сериали на HBO след " Игра на тронове " този февруари,благодарение на излъчването на втория си сезон.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР